קשיי הירדמות וחרדת נטישה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי הירדמות וחרדת נטישה
    יעל
    18/01/2010

שלום רב,

בתי בת שנה וחודש. מאז שנולדה קשה לה להירדם לבד והיינו מרדימים אותה בידיים תוך כדי נענוע. היא תמיד סירבה למוצץ ולכן היה לה קשה להרגיע עצה. כשהיתה בת שבעה חודשים הלכנו לייעוץ במכון השינה בתל השומר לפסיכולגית פעוטות. הומלץ לנו לעשות שיטת שתי דקות בכי ואז להיכנס לחדר ולהרגיע. עד אז הייתי ממש נגד לתת לה לבכות. השיטה לא עבדה טוב כי המתנה של 2 דקות בעייני היא קצרה מדי והתינוק לא מספיק להירגע ולכן אחרי שבועיים של סבל רב בכל הירדמות, שמעתי לאינסטינקטים שלי ונתתי לה לבכות חמש דקות והיא נרדמה (במקום עשרים דקות ומעלה שבהן אני נכנסת כל שתי דקות ואז יוצאת ורק יותר מסעירה אותה). תוך יומיים היא כבר הלכה לישון בשלווה ורוגע- מה שלא היה אף פעם והבנתי שלא נורא לתת לבכות.

בחודש וחצי האחרונים שוב היא בוכה בכל פעם שאני מניחה אותה.לעיתים הבכי נמשך כעשרים דקות עם הפסקות ואז אני לא נכנסת לחדרה לקחת אותה כי כל פעם זה נראה כאילו עומדת להירדם. אני לא מסוגלת להרדים אותה בידיים כי זה רק יפגע בה- גם כי מתעוררת כשמניחים אותה וגם כי אם תתעורר באמצע הלילה, לא תדע להרדים עצמה בחזר ולכן אני נותנת לה לבכות.

אני מאמינה שהיא בוכה בגלל שיש לה כעת חרדת נטישה רצינית וברגע שנפתור אותה , יהיה לה קל לישון. האם יש לך פתרון או הצעה?

אני מצטערת שזה ארוך, היה לי חשוב לציין את כל הרקע.

האם כדאי שאפנה לייעוץ פסיכולוגי בשביל חרדת הנטישה? בכל פעם שאני עוזבת את החדר היא בוכה כי היא רגילה להיות איתי, עוד לא חזרתי לעבודה כי אני תואר שני. נצד שני, היא לרוב נרגעת מהר אחרי שאני הולכת.

תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הירדמות וחרדת נטישה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית הרגלי שינה לגיל הרך

נעמה סבג שמש
    19/01/2010

יעל שלום,

קשה היה לי לקרוא את התיאור שתיארת. חרדת נטישה מופיעה גם כתוצאה מהעובדה שנותנים לילד לבכות ללא מענה לצרכיו.
    סליחה, אבל בעיניי שיטת ה 5 דקות הינה מזעזעת ופוגעת באמון בין הורה לילד. אני מאמינה גשה הדרגתית בה עושים את הדברים מתוך רגישות ואינטליגנציה רגשית, תוך התחשבות בצרכי הילד.

חשוב שתעשי את הדברים בצורה הדרגתית על מנת שתהיה הסתגלות לעניין.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם את יכולה לפרט?

יעל
    20/01/2010

שלום נעמה,
    כאב לי מאד לקרו את תגובתך. לכן מה שאני כותבת הוא קצת ארוך ואני מתנצלת, אך חשוב לי שתביני את התמונה המלאה. חשוב שתביני, אני לא אמא רעה שפוגעת בתינוקת שלה ונותנת לה סתם לבכות. אני נותנת את כולי לתינוקת שלי וכל הסובבים אומרים שאני מגזימה. אני לא צריכה להוכיח עצמי, אבל בכל זאת אסביר לך את השתלשלות העניינים כי חשוב לי שתייעצי על סמך זה.
    ניסיתי איתה שיטות הדרגתיות, וזה לא הצליח. אשמח לשמוע על רעיון חדש. יש לי המון סבלנות, אך ראתי שהיא רצתה להירדם רק בידיים ולכן נאלצתי לתת לה לבכות. זאת משום שפתאום כאשר החלה לשבת ולהיעמד במיטה, החלה לישון פחות טוב היות ובכל פעם שהתעוררה בלילה, היתה צריכה שארדים אותה בחזרה ואיכות שנתה נפגעה. גם זה פוגע בהם. כך שבסופו של דבר ראיתי שהיא חייבת ללמוד להירדם לבד ואני לא הצלחתי עם שום דבר הדרגתי. שיטת הרם הורד למשל היתה פי כמה סבל בשבילה. עד שהיא נרגעת כלי לקחתי אותה, אני כבר מורידה אותה?! או השיטה שבה אני בחדר כשהיא במיטה גם חרפנה אותה כי היא לא מבינה למה אני לא לוקחת אותה, אז מתחילה לבכות ואז אם אני לא אקח אותה זה גם לא לתת לה מענה. ואם אקח וארגיע ואז אניח היא עוד יותר משתגעת מזה. לכן השיטה שאני פיתחתי כאחת שמותאמת לבתי היתה שאם בוכה בכי היסטרי ולא בכי שהוא "מנטרה" (שזה בכי יללני), אז אחרי דקה, שתיים אקח אותה. ואם יש נסיגה כמו אחרי חיסון וכו', שאז יש סיבה לבכי ואני חייבת להוציא אותה, אז אחרי שיוצאת מזה, אני אתן לה לבכות כמה דקות כדי לחזור ללמוד להירדם לבד. זה נשמע לך אולי אכזרי, אבל מה שקורה זה שגם כאשר אני מרימה אותה ומרגיעה אותה בכל פעם שבוכה, היא עדיין בוכה כשאני מניחה אותה, ולכן אני מבינה שאני רק אאריך את הסבל שלה אם כל פעם ארגיע אותה ואז אניח אותה. מה גם שאז מתחילה להתעורר בלילה וחייבת שארדים אותה בחזרה. בנוסף כשנרדמת עליי, היא מתעוררת כשמניחים אותה ובוכה, אז אין לי איך לצאת מזה ולכן עדיף לעיתים בכי של כה דקות מאשר כל פעם חצי שעה של בכי, הרגעה, בכי, הרגעה.
    אני אשמח אם יש לך רעיון אחר. כדרך אגב, מאז כתבתי לך, היא כבר נרדמה 4 פעמים בשלווה ובלי כל בכי וישנה הרבה. יש פעמים שיש נסיגות ואם אשבר, אז היא הכי תיפגע כי היא לא תלך לישון בשלווה עם עצמה. כן אשמח לשמוע על שיטה אחרת, כך שבנסיגה הבאה לא אתן לה לבכות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו על השאלה שלי

יעל
    20/01/2010

אשמח אם מישהיא תענה על שאלתי כי דילגו עליה.
    תודה ואני מצטערת שזה כ"כ ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקניית הרגלי שינה לגיל הרך

נעמה סבג שמש
    21/01/2010

יעל שלום,

אין לי ספק שהדרך בה הרדמת את תינוקך אינה מעידה על טיב האם שאת!
    אם חלילה השתמע אחרת מדבריי, אני מתנצלת.
    כיועצת להקניית הרגלי שינה לגיל הרך, אני פשוט סולדת משיטת החמש דקות ,ומשם נבעה תגובתי.

השיטה בה אני עובדת היא שיטה הדרגתית. אני מצטערת, אך אין זה אפשרי לתאר את כל הליווי בין חודש הימים, בצורה כזו על גבי הפורום. השיטה מותאמת לכל סגנון הורות ולטמפרמנט של אותו הילד, לכן אין באפשרותי לפרט בצורה כזו.
    כמו שאמרתי, בצורה הדרגתית, תוך רגישות והבנת צורכי הילד, נראה לי נכון יותר.
    כדי לדעת איך לעשות זאת הדרגתי אצלכם, אני צריכה להיות חלק מהתהליך.

אני מקווה שלא תזדקקו לזה.
    במידה וכן, כתבי לי ואנסה לעזור.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו