בעיות התנהגות - בן 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות - בן 4.5
    אורית
    18/01/2010

שלום רב,
    בני הבכור, בן 4.5 הוא ילד מאד נבון, יש לו קליטה מהירה, חוקר, מתעניין, חברותי, עצמאי, אכפתי, מאד בוגר ומאד אחראי.
    בבית ובסביבת המשפחה המורחבת לרוב הוא מתנהג יפה, הוא מעסיק את עצמו, אוהב לשחק עם אחותו ואיתנו, לשמוע סיפורים ועוד.
    הוא ילד מאד אנרגטי וביומיום אין לי הרבה קונפליקטים איתו למעט בשעת השינה, יש לו גבולות ברורים, עם בעלי הגבולות קצת מטושטשים ויש יותר קונפליקטים על הרקע הזה אולם לפי ההתנהגות שלו בסביבת המשפחה והחברים לא הייתי חושבת שיש לו בעיות התנהגות.

הבעיה היא בגן. מאז שהוא היה במשפחתון הגננות תמיד אומרות שהוא מאד שובב, מרביץ ומשתולל.
    כעת, בגן טרום חובה הגננת טוענת שאלמלא ההתנהגות הוא היה המצטיין של הגן. לא פעם הוא משתולל, מרבה לפתור בעיות בשליחת ידיים ובמפגשים הוא שולח מרפקים כל הזמן לילדים משני צדדיו. היא טוענת שהוא חברותי ובעל תכונות של מנהיג אך מאד כוחני.
    יש לציין שיחסית קל "לאפס" אותו ואם הוא עשה משהו לא בסדר הוא מודה ומבין שטעה אך זה חוזר על עצמו הרבה.
    שמעתי את אותם הדברים גם מהגננת של שנה שעברה.

שוחחתי עמו רבות, הוא טוען שתמיד מתחילים איתו, מרביצים לו והוא מגיב, והוא שוכח שאסור להחזיר וטוען שקשה לו להשתלט על עצמו. כל שיחה מביאה שיפור למס' ימים בלבד.

מאד הייתי רוצה שיתמתן בסביבת הגן אולם אני לא יודעת באיזה כלים לנקוט. אני מרגישה שאני יותר מדי עושה שטיפות מוח באחרונה ואני לא בטוחה שזו הדרך. ניסיתי את שיטת הנקודות (מתנהג יפה- מדבקה, לא מתנהג, יורדת מדבקה וכשמגיעים ל 10 מדבקות יקבל מתנה) אך לא נראה שזה משנה לו משהו...
    בבית אנחנו לא מרביצים, משתדלים תמיד לשתף ולכבד, משקיעים המון בילדים ויש אוירה טובה.

חבל לי מאד בעיקר כי הוא ילד באמת מאד מוכשר וטוב ואני מרגישה שההתנהגות שלו בגן הורסת לו וגם מייצרת עוד קונפליקטים בבית.
    אשמח מאד לשמוע תגובה מקצועית על מה ניתן לעשות...
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות - בן 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    19/01/2010

שלום אורית,
    התנהגות של ילד היא לא דבר שעומד בפני עצמו, אלא היא ראי לעולמו הפנימי. לא כל דבר אפשר לווסת בכלים התנהגותיים כמו שתארת, כי ההתנהגות היא רק קצה הקרחון של משהו ולא כל הסיפור.
    אם הכלים ההתנהגותיים והחינוכיים לא עובדים אולי אנחנו צריכים לעצור רגע ולחשוב מה קשה לילד.
    אני לא מכירה אתכם מספיק, וזו רק השערה. יכול להיות שבבית הוא ילד טוב מדי? יכול להיות שיש ממנו ציפייה להיות בוגר עצמאי ואחראי, לאהוב את אחותו ולהתנהג יפה, ואין התייחסות לצרכים שלו להוציא תוקפנות, כעס, או סתם להיות קטן ולא כל כך בוגר ואחראי? (הוא בסך הכל ילד בן 4.5). אם זה כך, ייתכן שבגן זה מקום שבו הוא כבר לא מציח להחזיק את עצמו יותר, ובצדק.
    אם ההשערה שלי נכונה, יכול להיות שבבית הוא לא מספיק מוכל, אם תהיה מספיק סבלנות בבית לכל החלקים שלו, לא רק לחלקים הנחמדים והבוגרים, אולי בגן הוא יהיה יותר אסוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו