מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מהתמכרות לשמיכה...אמא תוהה19/01/2010
שלום,
בתי בת שנה וחודש, ילדה מקסימה מתוקה וחכמה.
לפני כשלושה חודשים החלה במסגרת של מטפלת (יחד עם עוד ילד אחד), ההסתגלות שלה הייתה קלה ומדהימה. לא בכתה כמעט וממש אוהבת את המטפלת ושמחה לבוא אליה בבוקר. אבל מאז תחילת השלב הזה היא נקשרה מאוד לשמיכה דקה ששלחנו איתה למטפלת והתלות בשמיכה מחמירה וכבר גלשה מהזמן שהיא אצל המטפלת גם לבית ולכל מקום אליו יוצאים. אני יודעת שההיקשרות לחפץ היא שלב פסיכולוגי טבעי של מעבר מן הבית לחוץ, אבל השאלה היא עד איזו רמה טבעי שתהיה תלות (לאורך כל שעות היממה ובכל מקום כולל הבית) ועד איזה גיל זה סביר שתימשך? (הכי מטריד אותי שהיא גוררת את השמיכה על הרצפה לכל מקום ואף מועדת עליה בהליכה, דורשת אותה גם בזמן האוכל וכו'.) בנוסף אני מעוניינת להעביר אותה למסגרת של מעון בעוד כשלושה חודשים ומודאגת ששם היא לא תעזוב את השמיכה כל היום (כולל בחול בחצר וכו..).
האם כדאי להתחיל לגמול אותה מההרגל הזה? אם כן מתי ואיך לעשות זאת? (להערכתי היה הכי הגיוני להרגיל אותה שה'שמיכי' זה רק כשהולכים לישון, אבל היא עוד לא מדברת וקשה לי לדעת עד כמה היא תבין צעד שכזה בגילה. כמו כן השמיכה היא הכרח בשעת בכי / כאב וניחומים כך שיהיה קשה לעמוד בהבטחה של "רק במיטה"...).
אודה לעצתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהתמכרות לשמיכה
סמדר ריינר19/01/2010שלום לאמא התוהה,
אכן חפץ מעבר זה דבר מאוד חשוב. רצוי לא לגעת לילדה בזה, במידת האפשר. זה יכול להימשך גם עד גיל 5, וזה בסדר, גם אם זה כל היום.
בעיה היא לא בהתמכרות לשמיכה, אלא בכך שהילדה כנראה מרגישה בודדה ולכן זקוקה לשמיכה, הפיתרון הוא לא בלקיחת השמיכה ממנה, אלא בבדיקה איך אפשר לתת לה את החום והמגע הגופני האימהי והאבהי שהיא צריכה באופן יותר מספק, כי את זה ההתמכרות לשמיכה באה להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)