מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להעביר למעון או להשאיר אצל מטפלת?אמא תוהה19/01/2010
שלום,
בתי בת שנה וחודשיים, נמצאת כארבעה חודשים במסגרת של מטפלת עם עוד ילד אחד (בחודש האחרון עוד שני ילדים). בתי מאוד מפותחת וחכמה (כבר הולכת, מדברת מספר מילים ומבינה הוראות). היא הסתגלה בקלות למטפלת וליציאה מהבית, ומאוד מאוד אוהבת חברה של ילדים אחרים. התהייה שלי היא האם להשאירה אצל המטפלת עד תחילת שנה הבאה (אז תהיה כבר בת שנה ושמונה חודשים) או להעבירה למעון אחרי חופשת הפסח (תהיה בת שנה וארבעה חודשים).
בקבוצה אליה היא תעבור במעון יהיו חמישה ילדים נוספים עם מטפלת אחת, כולם ילידי אותה שנה אך גדולים ממנה בחודש-חצי שנה. (היא ילידת דצמבר כך שבכל מקרה תהיה בין הקטנים בד"כ).
השיקולים (מעבר לעלות הגבוהה של המטפלת ביחס למעון) הם:
היא מאוד חברותית ולהערכתי להיות במחיצת ילד אחד- שניים שקטנים ממנה (בני 11 חודשים ו-5 חודשים) אצל המטפלת לא מספקים לה מספיק גירויים.
בנוסף אמרו לי שלהעביר באמצע השנה יכול להיות לה טוב יותר מאחר והיא מגיעה לקבוצת ילדים שכבר רגילים למקום ולמסגרת ואין סביבה משברים של תחילת שנה שאז ההסתגלות קשה לכולם ביחד כולל למטפלת. (כלומר תהיה יותר תשומת לב להסתגלות שלה בלבד).
מה דעתכם?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה למעון
סמדר ריינר19/01/2010שלום אמא תוהה,
בשאלה הזו את מפרטת כמה ילדתך מפותחת וחברותית, ואני מאמינה לך. בשאלתך השניה, את מתארת כמה היא קשורה לשמיכה שלה. נראה לי שאת זה את לא רוצה כל כך לקבל וגם לא להבין מה זה אומר. ההיקשרות של ביתך לשמיכה באופן כזה מצביעה על כך שלמרות שהיא מאוד מפותחת, מאוד מאוד חסר לה קשר אישי וצמוד והיא מחליפה אותו בשמיכה. לאור זאת, הייתי מאפשר לה כמה שיותר זמן אצל המטפלת ולא מעבירה עדיין למעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, אבל...
אמא תוהה19/01/2010שלום סמדר,
תודה רבה על התשובה. אני מבינה שעל פי גישתך חפץ מעבר מסמל דברים מסוימים, אולם אני חייבת לחלוק עלייך במקרה ספציפי זה. (באמת שאינני מדברת מתוך התגוננות או פגיעה אלא מתוך ראיה של המצב האינדיבידואלי של
משפחתנו..). מאחר ואין לי שמץ של ספק כי לבתי לא חסרה טיפת חום ואהבה, במשך כל שעות שהותה בבית (15:30 עד 8:30) היא מוקפת המון אהבה,
תשומת לב חום ומגע שלי ושל אביה.
היא בת בכורה ויחידה (עד כה) לי ולאביה ונכדה בכורה להוריי ודודיה שגרים בסמיכות אלינו.
מאז יציאתה למסגרת של המטפלת ויציאתי לעבודה היא מאוד חסרה לי ולכן כל דקה שהיא בבית מנוצלת היטב לחיבוקים, נשיקות, כירבולים, קריאת ספרים ומשחקים. מוקפת בתשומת לב שלנו ושל המשפחה המורחבת.
גם אצל המטלת אני בטוחה כי היא זוכה ליחס חם ואוהב, המטפלת אוהבת אותה מאוד ואף מרעיפה עליה חום ואהבה פיזיים, ובבוקר כשאני מביאה אותה היא עוברת לידיה בשמחה ובחיוך.
עליי לציין שדרישתה ל'שמיכי' מתרחשת גם בעת חיבוק איתי או התכרבלות בעת קריאת ספר, לכן אינני בטוחה שאכן במקרה זה השמיכה היא תחליף לחום ואהבה בעת תחושה של בדידות.
האם ייתכן כי מקרה זה שונה מהמקובל לגורמים להיקשרות לחפץ?
בהנחה ולא הייתי מזכירה את עניין חפץ המעבר האם הייתה דעתך שונה לגבי המעון?
אינך חושבת כי הסתגלות מוקדמת תהיה לה קלה יותר על פני הסתגלות לאחר תקופה כה ארוכה בה התרגלה למטפלת?
בהנחה ודעתך נותרה זהה, האם ישנה אפשרות לקבל חוות דעת נוספת מאחד המומחים האחרים בפורום?
תודה וסליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר19/01/2010שלום אמא תוהה,
לא התכוונתי לרמוז שאינכם אוהבים את הילדה שלכם חס וחלילה. אני גם לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת בדיוק מה קורה. אלה חלק מהמהגבלות של האינטרנט. כל מה שנאמר פה הוא השערה בלבד על סמך נתונים מאוד מתומצתים. אני כן חושבת שאני מבינה שההתמכרות לחפץ המעבר מעידה על צורך כלשהו, ולקיחת החפץ ממנה היא פגיעה בצורך הזה.
תפקידו ההתפתחותי של חפץ מעבר הוא לסייע לילד לעמוד בפרידות הזמניות מהדמויות המטפלות ולעמוד ברשות עצמו, כאשר יש משהו אחר שמנחם אותו.
מדובר בתינוקת מאוד קטנה, והיא מצאה לעצמה, כך אני מניחה את הפיתרון הזה כי משהו קשה לה סביב העניין שלשמו הומצא חפץ המעבר - כלומר הסתגלות לכך שהמבוגרים לא יכולים להיות עסוקים בה כל הזמן. שזה כמובן מצב טבעי, אף אחד גם לא דורש מכם. עם זאת רמת החרדה שלה כנראה גבוהה והשמיכה היא מה שמרגיע אותה. אני חושבת שיכול להיות בעייתי לקחת ממנה את מה שמרגיע אותה בלי לספק פיתרון חלופי, כי אז להרגשתה היא תישאר בלי כלום.
אני גם חושבת שמאחר שמדובר כאן בתינוקת מאוד קטנה, דרושה כאן סבלנות לצרכיה התלותיים שהם מאוד טבעיים לגיל הזה.
אתם כמובן יכולים לקבל את דעתי או לא ולפנות לאן שאתם רוצים כדי לקבל חוות דעת אחרת.
אין צורך לבקש על כך סליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)