מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 7 ואין בה פחד מסמכותקרן19/01/2010
סליחה על המכתב הארוך. בדיוק עכשיו סיימתי סאגה חינוכית מאוד מתישה.
ערב טוב, ביתי בת 7 והיא שמה עליי "קצוץ". אני לא מצליחה להבין מהיכן יש לה את ה"אומץ לא לפחד" ממרותי. אני לא חושבת שאני מחנכת רכה (אם להסתמך על אימי אזי, אני מאוד רעה). אני מבקשת ממנה דברים לעשות ואין בה שום חשש להמרות את פי. זה לא שאני לא מענישה, אלא שכנראה העונשים לא משפיעים עליה. סתם דוגמא הערב: חזרה מהחוג ב-19:00, ביקשתי שתתקלח, היא ביקשה לאכול קודם, הסכמתי והכנתי לה לאכול. ישנו כלל בבית שאחרי האוכל הולכים מיד לשטוף פנים וידיים ולא נוגעים בכלום. היא בשובבות שאותי מאוד הכעיסה ניגבה עליי את הידיים שלה - כעסתי מאוד והטחתי בה שהיא חצופה. כאקט "חינוכי" ביקשתי ממנה שתנגב ממני את הליכלוך ובכעס שלחתי אותה "עופי למקלחת". והיא, למרות הכעס שלי, בתעוזה רבה "עפה" לחדר שלי ו"נמרחה" על המיטה שלי בפנים וידיים שעדיין לא נשטפו מהארוחה! שלחתי אותה לחדרה ללבוש פיג'מה ולישון לאלתר! (כ-15 דקות לפני שעת ההשכבה הקבועה).
היא כעסה מאוד והחלה לצעוק, להשתולל, לסרב ולרטון. בשלב הזה אני כבר שמרתי על קור רוח (כמו שלמדתי מעיצות של פסיכולוגים) והסברתי לה שאם תמשיך להמרות את פי ולא תיכנס למיטה מיד תענש שוב. מיותר לציין שזה לא הרתיע אותה ובסאגה ארוכה של 10 דקות בהם היא צורחת ומשתוללת וממש בועטת בדלת ומשליכה דברים ואני אחת לכמה דקות מוסיפה לה עוד עונש עד אשר הגעתי למצב שבו הודעתי לה שלחודש הקרוב נשללו ממנה זכויות מחשב וטלויזיה ולמעשה היא תגיע מביה"ס לחדר - שיעורים - חוגים - מקלחת - וחדר.
ו ז ה ל א ה ט ר י ד א ו ת ה !!!!! היא המשיכה להשתולל ולצרוח.
קמתי אל חדרה ואמרתי בקול שקט שאם לא תרגע מיד - מחר אקח אותה לסבתא שלה למהלך סופ"ש בו אנחנו אמורים לבלות באילת. - אז נכנסה למיטה ונגמר הסיפור (לא לפני שהביעה את כעסה באופן פיזי כלפי - לא הרביצה אבל החזיקה את ידי בחוזקה מתאמצת להכאיב).
מהיכן יש לה את האומץ להמרות את פי? אני לא רכה במיוחד מדוע היא לא מכירה בסמכותי?
אני פועלת כעצת יועצים למיניהם להחזיר את הסמכות ההורית - אבל זה לא עובד! נורא מתסכל להעביר ימים כאלה כוחניים אני לא אוהבת את האוירה שזה משרה בבית וזו לא מערכת היחסים שהייתי רוצה עם ביתי......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שלא מפחדת מסמכות
סמדר ריינר19/01/2010שלום קרן,
יכול להיות שהבעיה היא שאת יותר מדי סמכותית? יותר מדי מכל דבר זה ל אטוב. אצל הילדה הצטברו המון כעסים, והעונשים לא משפיעים עליה אוי כי להרגשתה כבר אין לה מה להפסיד , גם ככה רע לה.
קודם כל כדאי לבחור מספר מצומצם של חוקים ולהקפיד רק עליהם, מה שחשוב בלבד. נדמה לי שיש המון חוקים אצלכם בבית וזה לא כל כך מתאים לילד, זה לא מאפשר לו פשוט לחיות, להיות ספונטני ולהתפתח וזה גורם לכך שכל הקשר עם הילד הוא דרך אכיפת החוקים, וזה מעייף ולא נעים לשני הצדדים. יש עוד כמה דברים בחיים שאפשר הנות מהם ביחד וחבל שאתן מפסידות זו את זו.
דבר שני, עונשים שכוללים דחיה של הילד ובידוד שלו הם עונשים הרסניים שעושים יותר נזק מתועלת. לאיים על הילדה שיסעו בלעדיה לאילת זה איום בנטישה מאוד קשה, בודאי שהיא כועסת אחר כך. כועסת ופגועה מאוד.
תנסי אם את יכולה להרפות מהצורך להוכיח לה שאת יותר חזקה ממנה. את מזהה נכון שנכנסתן למאבק כוח מיותר.
קחי אותה לשיחה, ותדברי איתה על כך שאת מבינה שהיה לה נורא קשה עד עכשיו, ושאת לא התכוונת וגם היא לא התכוונה אבל היחסים ביניכן לא נעימים. מעכשיו, תחליטו על מספר מסויים של חוקים ובשאר הדברים יתאפשר יותר חופש.
תבחרי איזה התנהגויות את רוצה לעודד ולא איזה התנהגויות את רוצה להכחיד ותתני עליהם חיזוקים חיוביים במקום חיזוקים שליליים מתי שלא מבצעת.
אם את מרגישה שאת לא מצליחה, את יכולה וכדאי לך לפנות להדרכת הורים לפני שהמצב יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)