מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 13 גיל הבגרותפילי20/01/2010
שלום,
יש לי ילד בן 13 שנמצא בגיל הבגרות ומאוד רגיש מכל דבר.
הוא נמצא בשלב של הלימודים שמצריך יותר השקעה ממנו בלימודים.
הוא נמצא כרגע בשלב של מבחנים ונורא חשוב לי שהוא יקבל ציון טוב. וציון טוב מבחינתי שזה יעבור את הגבול.וכרגע הוא נמצא על הגבול.
אם הוא לא יעבור את המבחנים בציונים טובים הוא יכשל וירד רמה.
היום ניסיתי יחד איתו לשבת על החומר או יותר נכון לשאול אותו שאלות על מה שיהיה במבחן אבל הוא לא ממש שיתף פעולה.ואמר לי שהוא כבר יודע. אך כבר קרה לנו מצב כזה ואז הציון שלו היה נמוך מהמצופה. או יותר נכון להגיד על הגבול. אני חוששת שמחמת חוסר העניין שלו להשקיע הוא ירד רמה. מה עליי לעשות?
הוא אומר לי שאני מפעילה עליו לחץ כי אני אומרת לו כל הזמן ללמוד. הסברתי לו כמה שזה חשוב שהוא ילמד ואני רוצה אך ורק לטובתו. מה עליי לעשות.אני רוצה לציין שכשאני אומרת לבני ללכת וללמוד זה כשהוא בא מבית ספר אני שואלת אותו אם יש לו שיעורים ומבחנים ובמידה וכן הוא צריך ללמוד.
הנקודה היא שכרגע הראש שלו עסוק בחברים, ובפייסבוק שמוציא אותו מפוקוס. היום היתה לי שיחה עם בעלי והוא אמר לי שבננו שאל אותו לגבי עישון..איך זה וכו...
כל זה מפחיד אותי. אני פוחדת שתהיה לו השפעה מחברים. זאת פעם שניה שהוא מדבר על עישון...
מבקשת את עצה בדחיפות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 13
סמדר ריינר20/01/2010שלום פילי,
נשמע לי שהגעתם למצב שככל שאת לוחצת ככה הילד מתנגד. נראה לי שהסברת לו כבר הרבה פעמים למה לימודים זה חשוב. כלומר אם הילד שלך נבון בצורה סבירה, מה שאני מניחה שכן, אז הוא כבר הבין. זה לא עניין של הבנה. אז אין טעם לחזור ולהסביר, או לחזור וללחוץ כי זה פשוט לא עוזר. מה שקורה עכשיו זה שהילד לא מסוגל הלתחבר לכך שהלימודים זה משהו שחשוב בשבילו, כי את נורא הדגשת כמה זה חשוב, ומבחינתו זה אומר שזה חשוב בשבילך, ולכן אם הוא יתחיל ללמוד - מבחנתו זו כניעה לשליטה שלך ולא משהו שהוא עושה למען עתידו.
לכן הייתי מציעה לך לרדת מהנושא לתקופה, ולנסות להתעניין בו בדברים אחרים. הוא נכנס לגיל ההתבגרות, הוא רוצה להראות עצמאות. חשוב לבחור על מה לריב איתו ועל מה לא, אחרת המרדנות שלו רק תגבר וכל היום יהיו רק מריבות בבית. הנושאים החשובים למריבה הם בטיחות ובריאות - סמים, נהיגה, שכרות וכו', ולאו דווקא לימודים. לימודים תמיד אפשר להשלים. הוא כן צריך ללכת לבית הספר ולהיות במסגרת. נסו להגיע איתו להסכמים ולפשרות ולאו דווקא לכפות וללחוץ עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
פילי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)