אחר הצוהוריים טובים לכן .

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחר הצוהוריים טובים לכן .
    קספר
    20/01/2010

אומנם אני עוד לא אימא , אבל אני רוצה לשאול על ילד שניראה לי שהוא במצוקה , בגן שאני עובדת.
    אני סייעת בגן ילדים בגילאי שנתיי עד ארבע וחצי.
    אני לא יכולה לת הרבה פרטים , על הילד לצערי , כיהוא לא הילד שלי , אבל כואב לי לראות אותו סובל.
    הוא הילד הצעיר במשפחה , אחרי 4 אחים יותר גדולים ממנו , שהוא הבן היחד במשפחה ששני ההורים נוחכים, באותו הבית , כי הוא תוצר של נישואין שניים .
    ההתנהגות שלו בגן היא כזו .
    הוא ילד מקסים שמשחק מאוד יפה עם חבריו ,יש לו לב רחב והוא רגיש מאוד .
    אבל יש לו פתיל קצר מאוד , הוא מרביץ לילדים האחרים, ולפעמים עושה טרור על הילדים.
    החוקים של הגן אומרים שכאשר ילד מרביץ, מושיבים אותו בפסק זמן , והוא כמובן מתנגד וכשלוקחים אותו בידים , הוא מרביץ , בועט בגננות ,ונושך .
    מאוד קשה לו להימצא עם קבוצה גדולה של ילדים , הוא נורא רוצה את כול צומת הלב של הגננת אילו , וזה יכול להיות מובן , בגלל היותו האח הצעיר , אבל הוא ממש דורש וקנאי לכך .
    לעומת זאת כאשר הוא נמצא ,ף בקבוצה קטנה , ואינטימית , והגננת מתיחסת אילו הוא מקסים אמיתי !!!
    אני מרגישה שיש לו קושי , שאני לא יודעת מהוא , כאשר מושיבים אותו בפסק זמן הוא צורח ,ובוכה , וצועק אימא אימא , והלב שלי נשבר ויוצא אילו .
    אני מרגישה שיש לו קושי והוא, לא מצליח להגיד לנו מהו .
    כאשר ניסיתי , לתת לו כלים להתמודד, זאת אומרת כלים חברתיים , כמו למשל , ללכת לגננת , או לעצור ולנשום עמוק או שהגננת הראשית נותנת לו מדבקות , על התנהגות טובה ,זה לא תמיד עוזר.
    השאלה שלי היא , מה אפשר לעשות אם הוא בן 4 והגננת הראשית , והאימא לא מעוניניות , שילך לטיפול אלה רק בטיפול הולסיטי ?
    יש לן בעיות עם האימא , אבל בצורה של אי נתינת גבולות .
    כואב לי ..
    בשנה הבאה, הוא יעבור גן כנראה כי הם דירה , ואז מה יהיה ????...
    כול הצוות חושב כמוני , ומאוד אוהבים אותו כולם, אבל מודאגים מהקושי שלו.
    אשמח לתשובה
    לילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחר הצוהוריים טובים לכן .

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עם קשיים

סמדר ריינר
    20/01/2010

שלום יעל,
    אכן נוגעת ללב האיכפתיות שלך. לא כתבת בן כמה הילד. אני לא יודעת אם זה אפשרי מבחינת תכנית הגן לתת לו לפעמים תשומת לב אישית אחד על אחד, ללמד אותו דרכים חלופיות להשגת דברים שהוא רוצה וכו'.
    מאחר ואני לא יודעת את גילו אני לא יודעת אם מתאים באמת שלוח אותו לטיפול, אבל ייתכן שאם הבעיה היא בעיית גבולות של האם ניתן להמליץ לה על הדרכת הורים עבורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קספר
    20/01/2010

קודם כול תודה על תגובתך .
    הילד יהיה בן 4 עוד כמה חודשים . אז\ יש טיפול , לילד בגילך הזה?
    ובכלל הקושי הן, האימא והגננצת הראשי, שמתנגדות לטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניה הסבר

קספר
    20/01/2010

יש לפחות שתי מקומות , בעיר שאני גרה, שנותנים יעוץ להורים חינם.
    הבעיה שהגננת לא חושבת שהוא צריך טיפול פסיכולוגי , אלה טיפול הולסטי, וכך גם האם.
    מצד אחד לא מתפקידי , להגיד לאם, ומצד שני הגננת הראשית, שאמורה לעשות את זה לא חושבת שזו הדרך.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    21/01/2010

שלום יעל,
    אין לך שליטה על כל העולם. את יכולה להציע. ירצו יאכלו. אין מה לעשות יותר מזה. לפעמים אנחנו צריכים להשלים עם זה שאנחנו חסרי אונים ולא יכולים להציל את כל העולם. אנחנו יכולים רק לנסות.
    בודאי שיש טיפול בגיל הזה, אבל אם הן לא מעוניינות זה לא יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו