חשד ללקיחת כסף ללר רשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חשד ללקיחת כסף ללר רשות
    רונית
    20/01/2010

יש לי בת בגיל 15 ודי קשה לי להסתדר איתה היא די עצבנית לא טוב לה בלימודים והיא מבקשת ממני כסף לבזבוזים בגדים ובילויים, אני חד הורית ומקציבה לה דמי כיס לבילויים 200 ש"ח לחודש ואני קונה לה בגדים בנפרד.
    לפני כמה ימים בני בן 18 התלונן שנעלמו לו כאלף שקלים שהוא החביא במגרה שלו, הוא חושד בה .
    לא עולה בדעתי שהכסף יעלם לו כך סתם מאחר ובני ישר ואחראי. האפשרות היחידה שהיא ביתי העלימה לו את הסכום.. כששאלתי אותה היא נשבעה לי שלא לקחה לו את הכסף, שלא ידעה על קיומו ואף כעסה על כך ששאלתי אותה על כך.
    בעבר היא לקחה לי כסף מהארנק ללא רשות אבל כשפניתי אליה היא הודתה.
    מה עלי לעשות? אודה לעצתכם שכן אני די מתלבטת האם להאשים אותה? הדבר יפגע בה. האם להתעלם? ואז בני ירגיש מקופח. שהרי הוא חסך את הכסף והתאמץ בכך אז למה הוא צריך להענש ולהיות בשקט.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד ללקיחת כסף ללר רשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי

רונית
    21/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לגניבה

סמדר ריינר
    21/01/2010

שלום רונית,
    ראשית לא ברור לי למה חשבת ששכחו אותך ולא ענו לך, בסך הכל שאלת אתמול בערב, קצת סבלנות...
    דבר שני, אכן דילמה. לדעתי לא נכון להתייחס לגניבה, אם הייתה מחוץ להקשר של היחסים הכוללים בבית. אם אכן ביתך גונבת כסף, זה לא קשור לכמה כסף את נותנת לה, אלא לכל היחסים ביניכם. את אומרת שאת לא מסתדרת איתה, שהי אעצבנית ולא טוב לה. אולי עם הבן את מסתדרת יותר טוב, אני לא יודעת. יכול להיות שהיא מרגישה קיפוח ריגשי, ולכן נוקמת בשניכם וגונבת פעם ממך ופעם ממנו.
    הייתי יושבת איתה לשיחה באופן כללי על היחסים ביניכם, לא בצורה שמאשימה אותה בכך שאת לא מסתדרת איתה, אלא מתוך כאב שזהו המצב, וסה"כ אתן אוהבות אחת את השניה אבל לא תמיד זה בא לידי ביטוי, ואולי לפעמים היא מרגישה שיש אפליות בבית (זה לא אומר שיש בהכרח, אבל אולי כך היא מרגישה).אולי כדאי לשקול פניה משותפת לטיפול שבו תשוחחו ביחד עם איש מקצוע על הקשר ביניכן ותנסו להגיע לפיתרון.
    בנוגע לגניבה הספיציפית - כל עוד אין לכם הוכחה חד משמעית נראה לי בעייתי להאשים אותה. עם זאת בהמשך השיחות ביניכן, אולי אפשר להעלות את העובדה שיש אווירה חשדנית בבית וזה לא נעים לאף אחד, כי הרי גם אם לא תוכיחו יש אווירה כללית שהיא החשודה. לדעתי רק אם תתחילו לברר את העניינים ביניכן ותגיעו למקום קצת יותר טוב, אפשר יהיה לפתוח את הסיפור הזה שוב ולנקות אותו. ברור שאז היא תצטרך להחזיר את הכסף לאחיה, אולי בתשלומים, אם היא אכן לקחה אותו. זה לוקח קצת זמן התהליך הזה, מצטערת שאין לי פיתרון קסם יותר מהיר:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    21/01/2010

תודה על התשובה המפורטת ומהירה, אכן שאלתי רק אתמול ומאחר וכבר רוב המסרים מאתמול נענו היה נדמה לי ששכחו אותי.
    יופי אני אנסה לפעול לפי העצה שלך תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי

רונית
    21/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו