אלימות - ילד בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אלימות - ילד בן 7
    נורית
    21/01/2010

איך מתמודדים בצורה נכונה עם אלימות של ילד בן 7?
    בני בכיתה א' ומדי כמה זמן אני מדווחת מבית הספר על מכות או קללות שאמר לילדים אחרים. לשמחתי המורה שלו לא מוכנה לשום גילויי אלימות ובכל המקרים נערכה שיחה עם כל המעורבים יחד עם דרכי פתרון אחרים. דבר נוסף, המקרים פחתו מתחילת השנה.
    ובכל זאת אני מאוד מוטרדת, הוא לא ממש מוכן לשתף אותי בפרטי האירועים, רק ש"הוא התחיל" כך שאני שומעת רק את הדיווח מהמחנכת ולא איך זה היה נראה מהצד שלו (ולא תמיד הוא מסכים לספר לה).
    במקביל אנחנו מדברים בבית, בעיקר אחרי אירועים כאלו, על איך אפשר להתנהג אחרת או להגיב בצורה אחרת, איך מרגישים כשאלימים כלפינו (קרה גם שמישהו אחר "התחיל"). כמו שנראה לנו, בחלק מהמקרים התגובה שלו מאוד אימפולסיבית, ללא מחשבה. לדוגמא, משחק כדורגל עם חברים, בעטו אליו כדור מאוד חזק שהכאיב לו. הוא מאוד כעס/נעלב והתחיל לרדוף אחרי מי שבעט (עד שהחבר התחנן שיפסיק) וכשסיפר לי הוא "שכח" שחבר שלו ישר ביקש סליחה (וזה קורה לו מעט פעמים. כדי לחזק את הצד שלו מושמטים פרטים שלא משחקים לטובתו)
    אשמח לדרכים להתמודדות מעבר לשיחות, שעוזרות למניעה, אבל אני לא בטוחה שהוא באמת מבין את ההשלכות של האלימות.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות - ילד בן 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגיבה לעצמי למקרה שנבלעתי ביןהשאלות

נורית
    24/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות - ילד בן 7

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום נורית,
    יכול להיות שצריך לעבוד איתו על האימפולסיביות. כרגע - גם הוא מבין וגם אם לא, הוא לא מסוגל לתרגם את ההבנה לאותם רגעים שבהם הגוף שלו מגיב לפניו. שיטה מאוד יעילה ללמד את הילד שליטה באימפולסיביות היא באמצעות טיפול ביופידק. במסגרת טיפול כזה הוא לומד לשים לב למה שקורה לו בגוף כשהוא מתעצבן, בהתחלה בתנאי מעבדה - בחדר הטיפולים, הוא לומד לזהות זאת ע"ג הגרף של המחשב, ולאט לאט הוא יכול ללמוד לזהות את התגובות ולהשהות אותן כדי שיהיה לו זמן לחשוב ולבחור תגובה אחרת שבאה מהראש ולא מהידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נורית
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    25/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו