מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקיחה ללא רשותמיכל רוט22/01/2010
שלום
ביתי בת הכמעט 12 ביקשה כסף ליציאת כיתה וביקשה כסף אמרתי לה להשתמש ב100 ש"ח
שיש לה מדמי הכיס ולהחזיר עודף .היא ביקשה תוספת של 20 ש"ח אמרתי שזו הגזמה ואני מצפה
שתבזבז לא יותר מ80 ש"ח.אחרי שיצאה גיליתי כי לקחה 50 ש"ח מארנקי.חשוב לי לציין כי חשדתי פעם אחת שהיא לקחה אך היות ולא הייתי בטוחה התעלמתי.חשוב לציין שמדובר בילדה שלא חסר לה דבר מבחינה חומרית.מתלבטת מאוד האם לומר לה שאנו יודעים וכיצד להתמודד ???
מקווה לתשובה בהקדם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה ללא רשות
סמדר ריינר23/01/2010שלום מיכל,
תראי לא פירטת לגבי מכלול היחסים שלכם עם הילדה. אז אני אענה רק לפי הפרטים שניתנו, אם כי ייתכן שהתמונה יותר רחבה.
קודם כל כדאי שתדעי שאין קשר בין חוסר חומרי לגניבה בגילאים בדרך כלל.
אבל נראה לי שיש ביניכם מאבקי כוח על עצמאות שלה שבאים לידי ביטוי בעניין הזה.
אם היא מקבלת דמי כיס, והם אמורים לתת מענה ליציאות שלה לבילויים עם הכיתה, אז זה החוזה, ועם זה היא צריכה להסתדר. ואת צריך להגיד לה, בלי לתת ציונים להגזמה שלה, ובלי להתערב לה כמה מתוך זה היא מבזבזת וכמה היא מחזירה עודף. זה לא עניינכם. היא תצטרך להסתדר עם מה שיש לה.
את יכולה להחליט כמה כסף את מוכנה לתת לה, אבל את לא יכולה להחליט כמה בחוויה שלה מספיק או לא. אני מקווה שההבדל ברור.
יש הבדל בין החלטה שלכם כהורים נניח לתת 100 שקל לשבוע או לחודש, ועם זה הילד מסתדר, ולא נכנסים על זה לוויכוח או לדרמה, זו המציאות והוא ייתקל במגבלות שלה אם תהיו עיקביים.
מאידך אם יש החלטה אבל כל פעם הוויכוח נפתח מחדש, כאילו אין החלטה, אז כל הפואנטה של דמי הכיס מתפספסת. גם אין עיקביות, גם הילד מרגיש שלא נותנים לו באמת עצמאות ואומרים לו כמה מתוך דמי הכיס שלו הוא יכול לבזבז, וגם קובעים לו שהוא צריך יותר מדי,קוראים לו חוצפן ומגזימן וזה מכעיס וגורם לתגובה נקמנית (לא שאני מצדיקה אותה).
אני מקווה שאני מובנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
