בודדה בכיתה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בודדה בכיתה
    חסויה
    24/01/2010

שלום ..ביתי בת ה12 ילדה מקסימה אך שמנמונת (1.58 =58 )
    בשנה האחרונה היא פיתחה כל מיני סיבות שדברים מסביבה מפריעים לה כמו מוזיקה ים תיכונית שתמיד שמענו בבית -היא סוגרת את האוזניים וצועקת שנסגור את המוזיקה, כשהיא מתלבשת ולא משנה איזה בגד אפילו פיג'מה היא צריכה להיות סגורה כמו גולף -וממש קשה למצוא לה בגדים,וגם חברתית..היא טוענת שיש לה חברות אך אני איני רואה אותן לאחר הלימודים!!!
    באסיפת הורים שהיתה לפני כמה ימים המורה אמרה לי שהיתה שיחה בניהן על החברות המורה רואה את ביתי בודדה בצד -היא אמרה לה שצריך ליזום ,,לקבוע ללכת ,להזמין (אני תמיד מעודדת לעשות זאת )אך בגילה אני לא יכולה לקבוע לה עם חברות זה צריך לבוא ממנה!!!
    אני ממש מודאגת בקשר לזה .....יש 2,3, בנות שהיא בקשר רופף איתן אך לאחר הלימודים זה מפסיק איני יודעת למה ??.חלק מהבנות בחוג לריקוד וכשביתי רצתה ללכת גם לחוג המורה שם אמרה שמבחינה מקצועית היא עוד לא מתאימה וצריך לרדת שלב (לקבוצה אחרת ששם הבנות קטנות ממנה)ביתי כמובן נפגעה כי היא רוצה להיות עם בנות כיתתה ולכן לא היתה מעונינת ללכת לחוג .
    כשהיא חוזרת הביתה היא פשוט סגורה בו ..מחשב טלויזיה וכמובן הכלבה עד שאנו מגיעים מהעבודה איך אפשר לגרום לה להיות יותר סביב חברות???שנה הבאה הוא בחטיבה והבדידות תהיה קשה יותר..איך אפשר להציל אותה ???
    ויש עוד בעיה שהיא לא יודעת לחבק להעניק חיבה גם כשאנחנו מחבקים אותה היא צועקת לא רוצה מגע שאלתי אותה עם פגעו בה אמרו לה משהו ..אולי היא ראתה משהו התשובה כמובן לא!!!
    אני באמת לא יודעת מה לעשות אשמח להצעה ,עזרה.. היא גם לא מעונינת ללכת לפסיכולוג הצעתי לה והתשובה שקיבלתי היא שאני אולי צריכה היא לא!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בודדה בכיתה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בודדה בכיתה

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום חסויה,
    נשמע לי שלפני שמטפלים בעניין הבדידות, צריך לעזור לכם בכלל להגיע לילדה. הילדה מאותתת בכל דרך אפשרית שהיא תופסת קשר כולל הקשר איתכם כמשהו חודרני שצריך להתגונן בפניו. כלומר ככל שתנסו להגיע אליה ככה היא תתתגונן היא מבקשת שיניחו לה. ובכל זאת לזה את לא מקשיבה, את הרבה יותר קשובה לבדידות שאת חושבת שהיא סובלת ממנה למרות שזה באמת לא בא ממנה והיא לא התלוננה על כך. אולי כדאי שתתחילי ממה שהיא אומרת ולא ממה שאת חושבת שהיא אמורה לסבול ממנו - כלומר היא זקוקה לספייס ולא לחברה, אז למה את עסוקה בזה שחסרה לה חברה?
    דבר שני, אולי היא צודקת ואולי זה רעיון טוב שתיגשו להדרכת הורים או לטיפול משפחתי כדי לברר איך אפשר לטפל בתקשורת במשפחתכם שתאפשר קצת ספייס ואז אולי בהמשך אפשר יהיה לעזור לה יותר, אבל לא בהתחלה, בהתחלה העבודה היא שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    24/01/2010

תודה על תשובתך המהירה ..
    אך ממה אני צריכה לתת לה ספייס ?
    היא כל היום לבד בבית כך שאף אחד לא מפריע לה ..
    ובסביבות 5 היא זאת שמתקשרת אלי ושואלת מתי אני מגיעה מהעבודה ..ואז כמובן מספרת על איך היה בבי"ס מי.. מה.. מו..וכו'..ולי זה נראה מוזר? שילדה בגילה צריכה חברה באותו הגיל באותו הראש מה מוזר בזה ??
    חשוב לה להיות שולטת בבית אם זה בנו ההורים או אחיה הגדול ממנה בארבע שנים ,מה שגורם לקצרים ומריבות של אחים..
    בשבוע הבא יש לה בת מצווה-הלכנו לחפש בגדים היא כמובן חיפשה שמלה שממש לא מתאימה לה התוכחנו ויצאנו מהחנות ללא בגד..המשכנו למדוד אבל היא כמובן הפגינה מרדנות יתר החזקתי את עצמי בשיניים לא להתפוצץ( 4 שעות מחנות לחנות רק בשבילה וכלום )היא ננעלה על אותו הבגד חזרנו הביתה עיפים ומדוכאים.. לאחר יומים לקחתי אותה לקניון אחר נכנסנו לחנות אחרת ושם המוכרת נסתה לשכנע אותה למדוד שמלה אחרת עם חגורה על אף שעשתה פרצופים לבסוף הסכימה ואמרה לי אמא צדקת זאת נראת טובה הרבה יותר!!(וכמובן יצאה מרוצה סוף סוף).
    חשוב לי לדעת האם אני עלוקה ??מה אני עושה לא נכון שתמיד אני אשמה ,ולא מרוצים ??רק אחרי שאני מוציאה אנרגיה אז אני צודקת?איפפה הטעות??

תודה וסליחה שזה ארוך כל-כך.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    25/01/2010

שלום לחסויה,
    זה שנמע שבתך נעה בין בדידות לבין רגעים שלא נותנים לה להחליט עבור עצמה ורוצים בשבילה כל מיני דברים. זה דבר מאוד טבעי שילדה רוצה לספר לאמא מה קרה במשך היום בטלפון או כשאתם נפגשות, גם אם היו לה חברות היא הייתה רוצה בזה. מה נראה לך מוזר בזה באמת?
    לפי חומרת המצב שאת מתארת באמת נראה לי שכדאי שתיגשו לטיפול, ואם הילדה לא מעוניינת כרגע אז כן, בכל זאת לגשת להדרכת הורים. ואין צורך לראות בזה טענות כלפייך. הרבה משפחות ניגשות קודם להדרכת הורים אם הילד מסרב לטיפול, ואחר כך לאט לאט נוצר שינוי שמאפשר גם "הפשרה" של הסירוב של הילד.
    נראה לי שיכול להיות שהילדה שלך, בדיוק כמוך, מרגישה שכל מה שהיא עושה לא בסדר, השמלה שהיא רוצה לבת מצווה שלה(!!) הי אלא בסדר, כשהיא מתקשרת לאמא לדבר איתה זה לא בסדר כי היא אמורה לדבר עם החברות, וכו'. יכול להיות שמהמקום הזה היא גם לא מוכנה ללכת לטיפול, כי זה לא נתפס כעזרה עבורה אלא ששוב אומרים לה שהיא לא בסדר. לכן, במקרה כזה ההורים רצוי שיקחו יוזמה ויתנו דוגמה, שגם הם הולכים לטיפול וזו לא בושה, גם להם יש ללמוד והם זקוקים לעזרה. בכל זאת אתם המבוגרים האחראים כאן, ואתם בחרתם להביא אותה ולעולם ולא להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתעה!!

חסויה
    25/01/2010

היי..
    היום כשחזרתי הביתה ראיתי חברה בבית והן הכינו יחד שיעורים..היה לי מאוד כיף לראות את זה !!!
    ולא !!!אין לי בעיה שהיא מתקשרת ומספרת איך היה ..יש לי בעיה עם ההשתלטות שלה אם זה במוזיקה שהיא רוצה לשמוע אז צריך להיות בשקט (ואם שומעים משהו אחר היא צועקת לסגור את זה עכשיו!!!)
    ואני לא מוותרת וגם הילדים לא כל ערב לאחר הארוחה המשותפת יושבים בסלון על כוס תה ונהנים מצפיה בטלויזיה ,ואם קרה שיש לנו ארוע או משהו הילדים מתעקשים שנשב איתם או למחרת מזכירים לנו שלא ישבנו איתם אתמול אז היו קצת יותר ..
    זה לא שאין בסיס למשפחתיות או שפה אבל יש משהו שמפריע ואיני יודעת מה??!!!
    תודה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    26/01/2010

שלום לחסויה,
    הפתעות טובות זה תמיד כיף:-)
    לא התכוונתי שמשהו לקוי במשפחתיות שלכם ובשפה. בסך הכל הצעתי את מה שנהוג להציע כשילד מסרב ללכת לטיפול, שההורים יתחילו בהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו