כישורים חברתיים של בן 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים של בן 3.5
    ענת
    24/01/2010

שלום רב,
    בני בן ה-3.5 זכה לאח חדש לפני כחצי שנה.
    הוא מאד אוהב אותו וכמובן גם מקנא לו. אני מאד משתדלת להראות לו אהבה וחיבה, חיבוקים נשיקות לומר לו שאני אוהבת, לשחק איתו וחיזוקים חיוביים.
    יש לנו (לי ולבעלי) תחושה לא טובה בקשר לכישורים החברתיים שלו בגן.
    מאז שהיה קטן היה לוקח לו זמן רב להיכנס לסיטואציה חברתית, כשמגיע לגן יושב בצד ואוכל קצת, וכך גם בימי הולדת- לא מהילדים המשתתפים.
    אף פעם לא לחצתי עליו להשתתף, חשבתי שכשיגדל יפתח קצת. אך זה לא ממש קורה.
    הוא ביישן, כשמגיע למשל לגן בבוקר לא אומר בוקר טוב לחברים שלו, והם מצידם רצים אליו ושמחים מאד לראות אותו.
    גם יש חברים שונים מהגן שבאים אליו אחה"צ והוא הולך אליהם. כלומר, הוא כן ילד שאוהב חברה ואוהבים אותו. הפחד שלנו הוא שהוא הרבה פעמים מתנהג אליהם לא יפה ולכן כשיגדלו קצת לא יהיו חברים שלו. הוא צועק עליהם, רוצה מאד לשלוט בסיטואציה, מתעלם מהם וכדומה.
    אני מעירה לו ומסבירה לו (בהמלצתכם) איך כן צריך להתנהג ומה בהתנהגות שלו נחשב להתנהגות "לא יפה" מבחינתי. (אני אומרת לו אתה מתנהג לא יפה ואז מסבירה למה- אתה צועק, אתה מתעלם וכד')
    איך אוכל לעזור לו להיות נעים ונחמד יותר לילדים אחרים? באיזה גיל זה יחשב בעייתי ואצטרך לחשוב על עזרה בתחום הכישורים החברתיים אם בכלל?
    תודה ויום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים של בן 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישוירם חברתיים של ילד בן 3.5

סמדר ריינר
    24/01/2010

שלום ענת,
    הגיל המתאים ביותר לטפל בכך, הוא הגיל שבו המצב יתחיל להפריע לו, ואז תהיה לו מוטיבציה. כרגע זה מפריע רק לך ונראה לי שאת מבזבזת המון אנרגיה לשווא. הילדים אוהבים אותו כמו שהוא, הלוואי על כולנו:-). יכול להיות שכשהוא לא לידך הוא מתנהג יותר יפה, הרי מסיבה כלשהי הילדים כן אוהבים אותו, אם הוא היה בלתי נסבל לידם הם לא היו כל כך שמחים לקראתו. יכול להיות שהוא מרגיש שאת מנסה לשלוט בהתנהגותו ולידך הוא מפגין בכוונה התנהגות אחרת כדי לשמור על העצמאות שלו. תנסי להרפות, כרגע נראה שאין ממש בעיה, מלבד הדאגה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר, חשבתי על זה

ענת
    24/01/2010

שאולי באמת אני משפיעה על התנהגותו ושהוא יודע שזה מפריע לי אז מתנהג כך.
    אני באמת ארפה ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה:-)

סמדר ריינר
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו