מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרדנות....שאלה דחופה...אמא24/01/2010
בני בן 4.5 ילד נבון שבודק גבולות כל הזמן, נולדה לו אחות לפני כשנה והוא מקנא כמו כולם.
אנחנו משתדלים לפנות זמן רק בשבילו אך לא תמיד זה עובד ישנם מצבים שבעלי עובד וכשאני עם שניהם לבד הקטנה לא נותנת לי אפילו שניה לשבת עם הגדול מה שגורם לי בסופו של דבר להדליק את הטלויזיה. זהו ילד מושקע שכשהיה לבד היה רגיל שיושבים לשחק איתו. וכיום אני מניחה שזה חסר לו. הוא החל לקחת משחקים מהגן ללא רשות לשקר ולהתחצף. אנו מאוד חד משמעיים בבית לגבי כל אלו, וכועסים כשזה קורה ומדברים על זה. אך ללא שינוי במצב.
האם זה טבעי? כיצד אוכל להתמודד עם השקרים הוא אומר שהוא מפחד לספר את האמת כדי שלא נכעס עליו. איננו מסוגל לשחק לבד ולהעסיק את עצמו (גם בגן) נראה ששום משחק לא ממש מעניין אותו.
רק כשהוא צופה בטלויזיה,לצערי, אני יכולה להתפנות לקטנה שלא נותנת מנוחה ונלחמת על מקומה בבית. פער הגילאים בינהם גדול מכדי שאנסה לשחק איתם במשחקים משותפים בני הגדול מתייאש מהר מהמשחק כי היא עדיין קטנה ולא ממש מעניינת אותו ואין לו סבלנות.
כייצד עליי להגיב במקרים של שקר,או לקיחת חפצים? האם נכון היה כשכעסתי נורא על אלו, לגבי התחצפות אני אפילו מענישה, ושולחת אותו לחדרו, כי מבחינתי זהו גבול אדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרדנות
סמדר ריינר24/01/2010שלום אמא,
את כנראה מזהה נכון שהילד מוחה על השינוי בתשומת הלב שהוא מקבל. כדאי מעבר לנסיונות לתת לו תשומת לב - גם לשוחח איתו במילים על הכאב שלו וממה הוא נובע, כדי שגם הוא יבין את עצמו טוב וירגיש שגם אתם מבינים אותו ולא רק כועסים עליו. כלומר את אותה הבנה שאת מבינה צריך לא לשמור אותה לעצמך אלא לדבר עליה גם איתו.
בנוסף, זה באמת קשה מאוד וגם לא הגיוני להישאר לבד כל השבוע עם שני ילדים קטנים אחה"צ. האם יש לך אפשרות להשיג עזרה? אפילו פעם בשבוע סבתא או בייביסיטר בתשלום שיוכלו להיות עם הקטנה כשאת מתפנית לילד הגדול. אחרת זו באמת משימה בלתי אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
אמא24/01/2010מה לגבי, השקרים שלו? האם עליי להתעלם מהם? או שאני נוהגת נכון בכך שאני כועסת כשהוא משקר.
האם אני אמורה לכעוס כשהוא כן בא ומספר לי על דבר רע שעשה בגן?
האם הודאה באמת פותרת אותו מכעס,עונש או תגובה שלילית מצידי?
איך עליי לגרום לו לא לשקר ולהבין שגם אם האמת קשה אסור לו להסתיר או לשקר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר24/01/2010שלום אמא,
תראי, את בטח יודעת שיש גם דברים שיכולים לבוא באמצע בין השחור והלבן, זה לא כל הזמן או או. או שאת כעוסת או שאת מתעלמת או מעודדת. בודאי שאת לא אמורה להתעלם מכך שהוא משקר, ובודאי שאם הוא עשה משהו לא טוב ופוחד שתכעסי את לא אמורה לחשוב שהכל מצויין. אבל אני חושבת שיש דרך שלישית והיא לנסות להבין למה הוא עושה את הדברים ולא רק להמשיך להגיד שזה לא בסדר. את זה הוא כבר יודע, אחרת הוא לא היה משקר. המקומות שקשה לו בהם, שם הוא זקוק להבנה ולעזרה. מה הוא מנסה להגיד, למה שוב ושוב הוא נתקע שם? אולי גם הוא כועס על משהו? אולי הוא עושה דווקא? ההבנה הזו היא מה שחסר, ולא העונש או הכעס, את השלב הזה כבר עברתם וזה לא עזר.
אני הייתי אומרת לו אחרי שעשה משהו אסור, שאני חושבת שאתה מבין לבד שזה לא בסדר. פרס אתה לא הולך לקבל על זה. עכשיו בוא נחשוב ביחד מה קרה לך שבכל זאת עשית את זה? מה מציק לך שגורם לך כל פעם לעשות כאלה דברים שעושים לא נעים לך, לילדים האחרים, לגננת וכו'? אולי אתה מרגיש קצת לבד בזמן האחרון? אולי אתה כועס? אולי אתה עצוב? אולי אתה מנסה להגיד לי משהו ואתה לא יודע איך? אני חושבת שאולי זה קצת קשור לאחות שנולדה לנו, שאתה מאוד אוהב אותה מצד אחד אבל אתה מרגיש קצת לבד בזמן האחרון בגללה, ואז כואב לך בלב. נראה לך אולי שאין לי זמן אליך, אבל אם יש בעיות אז אז מקבל קצת מהזמן שלי אבל בצורה שלא נעימה לשנינו. אז עכשיו אנחנו ננסה לעשות שיהיה לך מהזמן שלי יותר גם בלי לעשות בעיות. (פה צריך להבטיח ולעמוד בזה!!!). קחי בחשבון, שזמן לבד את בכל מקרה תקדישי לו, השאלה רק אם זה יהיה בכעס ובלית ברירה או עם תכנון מראש ובאווירה נעימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי לתשומת ליבי, תודה רבה.
אמא24/01/2010לא ראיתי את הדברים ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)