מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה!!!א.ו24/01/2010
הילד שלי מאוד עקשן. אני מנסה להעמיד לו גבולות אבל העקשנות שלו עולה על שלי.
דוגמא 1: הוא עומד ליד המקרר כאשר בעלי עומד לידו ואני נחה בספה (שעת ערב לפני שינה) הוא מבקש ממני מעדן וכשאני אומרת לו הנה אבא לידך הוא יתן לך, אז הוא מתחיל לבכות ואומר: לא, את תתני לי, וכך הוויכוח יכול להיות שעות עד שאני אתן לו מעדן.
דוגמא 2:הוא מבקש מאבא שלו שיביא שרפרף וכיוון שאני כבר ליד השרפרף אז הבאתי לו, הוא בוכה, מחזיר את השרפרף וחוזר לסלון וממשיך לבכות שהוא ביקש מאבא ולא ממני. כאשר אנחנו אומרים לו שעכשיו הוא ילך להביא את השרפרף, אז שוב הוייכוח והבכי יכול להימשך שעות והוא לא נישבר. כמו כן, כל דבר שהוא מבקש זה בבכי.
1. האם זה בסדר שאנחנו תופסים איתו ראש על הדברים האלו?
2. מה עלינו לעשות?
בתודה. א.ו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם מניסיון...
אמא24/01/2010קודם כל בן כמה הוא, נשמע שהוא בסביבות הגיל הרך 2-3,לפי התופעה הידועה של בדיקת גבולות וניסיונות.
אני מנסיוני יכולה לומר לך שברגע שתראי לו שזה לא מפריע לך ואם לדוגמא הוא מתעקש שאת זו שתביאי לו את המעדן ואת קמה ועושה זאת, אז הוא יפסיק, כנראה שהוא שם לב שהדבר מפריע לך והוא מנסה את כוחו ואת השליטה שלו. מנסיוני איפה שלא שווה ליצור וויכוח עדיף שתוותרי ותתעקשי על דברים חשובים יותר. לא כדאי להיכנס למלחמות שאת בתוכך יודעת מראש שתפסידי בהן.
עדיף לשמור אנרגיות לדברים החשובים באמת.
בנוסף את יכולה פשוט לתת לו לבכות ולהתייפח עד שתשיגי את מבוקשך, אך מה זה יתן לך בסופו של דבר? הסיפוק שאת זו שמחליטה, לא שווה עזבי נסי להתעלם מהרצון שלו לקבוע ולהחליט את הדברים עד שזה כמובן מגיע לדברים חשובים שאין להתעלם מהם, את תדעי לבד.
מקווה שעזרתי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עקשן
סמדר ריינר24/01/2010שלום א.ו,
באופן עקרוני כדאי להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא, ומה שכן חשוב לא מוותרים עליו גם אם הוא בוכה לנצח.
עם זאת, נשמע לי שכרגע אתם נמצאים במצב שהילד מנסה לנהל אתכם בצורה שאם משתפים איתה פעולה, זה גם לא בריא.
הנקודות האלה שבהן הוא עושה לכם דווקא כדי לשלוט בבית - כן צריך לטפל בהן בעודן באיבן, ואסור לך ללכת להביא לו את השרפרף כי הוא בוכה, או להביא לו את המעדן. כאן חשוב כן להתעקש. וחושב מאוד שהוא יישבר לפניכם ברגעים האלה. אין מה לעשות. תצטרכו לעבור כמה ימים של בכי, עד שהוא יבין שאתם עיקביים. ברגע שתישברו פעם אחת - תצטרכו להתחיל את הכל מהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונתי...
אמא24/01/2010את רואה , לפעמים קשה להבחין מתי כדאי להתעקש...
ואם זה שיטתי אז נשמע לפי הייעוץ המקצועי שכאן חשוב להתעקש.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)