מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני בן 8 - מפחד - זקוקה לעזרה דחוף!שירלי24/01/2010
בני בן 8 ילד נבון ומקסים.
סובל מפחדים מגיל קטן - טופל ע"י פסיכולוגית ולתקופה עברו לו הפחדים.
נכנסנו לבית חדש וחזרו הפחדים ואז נעלמו.
היום חזרו הפחדים ואף התגברו. מפחד להתקלח לבד - חייבים לעמוד בחוץ ולשמור עליו.
מפחד להיות בחדרו לבד - מכין שיעורים ליד הדלת על הרצפה (למרות שיש לו ספרייה מרווחת וכיסא נוח). בבוקר לא מצחצח שיניים לבד ומחכה לי שנצחצח יחד כדי שלא יהיה לבד.
לא יכול להיות בחצר (של הבית) לבד. אנני יודעת מה לעשות כדי לעזור לו אני לא מבינה את הפחדים שלו. אני שואלת אותו ממה אתה מפחד אין כלום בחדר/אמבטיה והוא אומר שהוא מדמיין בראש דברים שמפחידים אותו. דיברתי איתו על דימיון מודרך והוא אומר לי שזה לא יעזור.
בארבעת הימים האחרונים אני עושה לו מדיטציה לפני השינה והוא נרדם מבלי לשאול אותנו מס' רב של פעמים - אבא/אמא אתם שומרים עליי.
אני לא יודעת איך להתנהג כדי לעזור לבן שלי להתגבר על פחדיו. בתי כבר לא רוצה ללוות אותו בבית כי היא משחקת בחדרה וכשהיא לא בחדרה לא מוכן להכין שיעורי בית אם היא לא בחדר שלה (החדרים שלהם מקבילים אחד לשני.
אודה לעזרה דחופה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר24/01/2010שלום שירלי,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שעוסקת בפחדים. ייתכן שיש צורך שתחזרו לטיפול, אם זה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגשתי לקבל עזרה במרכז ניצנים
שירלי01/02/2010ילדי לא מפחד ממשהו מסוים. הוא טוען שהוא מדמיין דברים שמפחידים אותו. ניסיתי לומר לו להשתמש בדימיון מודרך אך ללא הועיל. היועצת התרשמה שכנראה יש לו חרדת נטישה - האם זה הגיוני?
כמו כן, אתמול בלילה הוא פחד ללכת לישון קרא לי לחדרו ואמר לי שיש לו חרדות ושהוא מקלל את ה' בלב ושאל אם גם לי זה קרה, אמרתי לו שזה טבעי - האם אני צודקת - מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם פחדים
סמדר ריינר01/02/2010שלום שירלי,
אם ניגשת לקבל עזרה, חשוב שתקבלי את ההנחיה והמענים באותו מקום, כיוון שלהם יש תמונה כוללת של המצב. ייתכן שהיועצת צודקתוישי לו חרדת נטישה, אני לא יכולה לדעת כיוון שאין לי מספיק פרטים.
אם את כבר מקבלת עזרה, יכול היות שעדיף שתפני את שאלותייך לאותו מקום כי אחרת בכל מקום מקבים ממך חלק קטן מהפרטים ונותנים לך תשובות אחרות, וזה עלול לבלבל אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות בשל הפחד מהקקי
נתי01/02/2010ביתי בת 3 נגמלה מהפיפי גם ביום וגם בלילה. מהקקי לעומת זאת טרם נגמלה. עד היום היו לה פספוסים בתחתונים . קיבלנו החלטה לעזור לה להיגמל גם מהקקי מאחר והיא מרגישה מבוישת בבית וגם בגן בכל פעם שהיא עושה בתחתונים. הילדה פוחדת להוציא את הקקי "כי הוא כואב". היא מתישבת על האסלה וכשכבר מתחיל שלב היציאה היא קמה מיד מהאסלה ואומרת "שכואב לה" מה לעשות? כואב לי לראות אותה סובלת והיא סובלת. כיצד לעזור לה? איך להתנהג? אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאפקות בשל הפחד מקקי
סמדר ריינר02/02/2010שלום נתי,
אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה המתיייחסת לשאלה שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)