מיואשת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    מני
    24/01/2010

יש לי תאומים בני שנה ו-9 ולאחרונה ליונתן יש קשיים בשינה. העברנו אותם למיטות מעבר לאחר שסרבו להמשיך לישון במיטות תינוק. הם הולכים לישון במיטה בלי בעיות אבל בסביבות 12 בלילה יונתן מתעורר וקשה לו לחזור לישון אז מתחילה טיילת אלינו למיטה. אנחנו מחזירים אותו למיטה, בוכה קצת, מנסה לישון ואחרי 10 דקות שוב חוזר אלינו למיטה וחוזר חלילה עד בערך 2 בלילה שאז הוא נרדם. יש לילות שהוא מעיר את אחותו ואז מתחילה חגיגה אמיתית.

מה עושים? להחזיר אותם למיטות תינוק ופשוט לתת להם לבכות עד שירדמו?

שאלה נוספת,
    איך מלמדים אותם את פירוש המילה "לא". הם כמובן יודעים למה הכוונה אבל לא מקשיבים כשאומרים להם שאסור לעשות דבר זה או אחר

אשמח לכל עיצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה וגבולות

נעמה סבג שמש
    26/01/2010

אפרת שלום,

בשום אופן לא להחזירם למיטת תינוק כדי שלא יוכלו לצאת ויישארו שם ויבכו. זה פגיעה אדירה בקשר בין הורה לילד (תקראי על כך מאמר באתר זה או באתר שלי).

עשו זאת בצורה הדרגתית. השארו איתו מעט בחדרו, עזרו לו לחזור לישון. בצורה הדרגתית התרחקו ממנו.
    חשבו על הסיבות בגללן הוא מגיע אליכם. אולי יש סיבה רגשית לכך?
    קראו מאמרים בנושא הרגלי שינה הן באתר זה והן באתר שלי.

לגבי אמירת "לא". אתם לא רק אומרים, אתם גם מבצעים. אמרתם לא לגעת בשלט, והילד נגע, קחו ממנו את השלט באותו הרגע. לא לומר לא מס' פעמים. פשוט לעשות. גם אם זה יביא לתגובת כעס מצד הפעוט.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו