מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות של ילדה- דחוף!!!מירב24/01/2010
יש לי ילדה בת שנה ותשעה חודשים. בספטמבר האחרון הכנסתי אותה לראשונה למעון פרטי (בעבר התייעצתי איתכם לאחר שהוצאתי אותה ממשפחתון מכיוון שהיא היתה צמה במשך כל שעות היום.
ביתי רק בת שנה ותשע אבל אין ספק שהיא ילדה עקשנית יתר על המידה. כל דבר שלא מוצא חן בעיניה היא מתחילה לבכות , להרביץ לשרוט , ולפעמים גם בלי סיבה היא מושכת לאחיותיה הגדולות את השיער (בנות 10,7) בלי סיבה.
ההתפרצויות זעם בזמן האחרון כבר מקשות והיא ממש עושה זאת על בסיס קבוע.
גם בגן הסייעות אומרות שכשהיא עצבנית היא מרביצה להן, מעיפה להן אפילו את צלחת האוכל על הרצפה במידה והיא לא רוצה לאכול ואף מרביצה לילדים .
מה עושים? איך מתמודדים עם ההתנהגות הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות לילדה בת 4
אושרית24/01/2010שלום אני אימא ל4 ילדים ויש לי שני בנים בני 6 ו9 ובת בת 4 ופעוט בן שנה וחודשיים,יש לי בעיה עם הבת שלי היא מאוד מקנא בפעוט שלי וכל הזמן אחרי הזמן עד השינה היא כל הזמן עסוקה בתינוק , לוקחת לו כל מה שהוא מחזיק או מחבקת חזק מידיי אותו וכל הזמן אני מוצאת את עצמי עסוקה רק בלכעוס עליה. המצב בזמן האחרון החמיר והתינוק כבר יושן במיטה בחדר אחר ממני והיא התחילה לבקש בצעקות באמצע הלילה לבוא ולישון אצלנו. ובנוסף היא עסוקה בלאכול כל הזמן , כמובן שהכל התחיל בתינוק החדש וממשיך , כיום עיקר הבעיה שהיא באינטרקציה איתי רק בכעס ובעצבים והרבה התעסקות סביבתה בנושא האוכל שמאוד מתריד. אני מרגישה מותשת ואין קשר ויחס טוב ביננו , מה עושים? בנוסף לכל יש עוד ילדים בבית שגם כדי שהם יתחסו אליה היא מפריעה להם או בשחק שלהם או בטלויזיה או כל דבר שהם מביאים היא לוקחת והורסת ואים אומרים לה לו לעשות כך וכך היא דווקא עושה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין תגובה
אושרית25/01/2010שאלתי שאלה וכנראה שאני לא יודעת להשתמש בפורום . האם אני יכולה לקבל הסבר איך לרשום את הבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 4
סמדר ריינר25/01/2010שלום אושר,
הבעיה של הילדה שלך היא לא בגבולות אלא בתחושה שלא מתייחסים אליה. בסופו של דבר אין לכם ברירה וכולכם מתייחסים אליה, אבל בצורה שלילית ובלית ברירה.
אולי במקום לנסות לרסן אותה כל הזמן, שזה לא עוזר תנסו דווקא לתת לה את ההתייחסות שהיא כל כך צריכה. בעצם את צריכה לבחור, בלאו הכי היא "גוזלת את זמנך" אז או שתתני לה אותו מרצון, בכיף תוך כדי שיחה על כך שמאז שנולדה תינוקת היא מקנאה, אבל כולכם מאוד אוהבים אותה ועכשיו תקדישו לה זמן בשבילה, ותעשו ביחד משהו כייפי או לא תתנו לה את המקום ככה, ואז היא תדרוש אותו באופן אחר, כמו שהיא עושה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות של תינוקת
סמדר ריינר24/01/2010שלום מירב,
בגיל שנה ותשעה חודשים מה שאת מכנה "ילדה" היא בעצם עדיין תינוקת וכך צריך להתייחס לזה. היא עדיין מאוד קטנה ולא מסוגלת ולא יודעת איך להכיל את התסכולים שלה. צריך להרגיע אותה ולנסות להבין מה מפריע לה ולתת לזה מילים. היא צריכה לאט לאט ללמוד איך לבטא תסכול במילים ולא במעשים. למשל "האוכל היה חם לך מדי ונבהלת וזרקת אותו. זה באמת לא נעים. אם תגידי שחם לך, נעשה לך פו ונעזור לך לקרר". בהמשך צריך ללמד אותה דרכים נוספות לפתרונות מלבד אלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)