מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים לילדה בת שנתייםגלעד08/10/2007
בתי בת שנתיים פוחדת מדברים רבים, כגון: חושך, הצגות, אולם אירועים.
כאשר אני אומרת לילדה שהולכים להצגה היא נהיית דרוכה וחסרת מנוחה, דהיינו רוצה
שארים אותה נדבקת אליי לא זזה ממני. כמו כן גם הגננת שאלה אותי אם היא פוחדת מהצגות.
אף על פי שהיינו בהצגה והיא הייתה בסדר, אך שמתי לב שכאשר היא אינה יודעת למה לצפות היא נלחצת נורא למרות שאני מנסה להלהיב אות כמו איזה כיף, יהיו הרבה ילדים ונמחא כפיים ונשיר וכדומה.
גם כאשר בגן הגננת אמרה שהיום יש חוג טבע ,בתי לא ידעה מה הכוונה חוג טבע ולמה לצפות היא נלחצה נורא, ונדבקה לגננת.
אינני יודעת כיצד להתמודד עימה. האם לדבר איתה מבעוד מועד או לחסוך בפרטים. ומה הגננת אמורה לעשות כאשר היא צריכה לידע את ילדי הגן אך יש ילדה קטנה שפוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טבעי
לי08/10/2007הבת שלי בת 5 כיום ועד גיל 3 לא הלכתי איתה לשום הצגה בגלל שהיא מאוד פחדה. לא הכרחתי אותה בשום אופן ,חכיתי לרגע שזה יבוא ממנה והיא תרגיש מוכנה.
אני חושבת שתמיד כדאי להסביר לקראת מה הולכים, זה מפחית את הפחד מהלא נודע (זה נוגע גם לגבינו, תחשבי על זה).
יש פחדים שעברו לבתי ויש כאלה שעדיין לא, למשל היא עדיין מפחדת מבובות פרווה ענקיות.
באופן כללי בתי חסרת ביטחון ואני חושבת שזה תלוי אופי של הילד. צריך להסביר להם המון ולא להכריח ולאט לאט הם ישתחררו מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
שרון באומל08/10/2007שלום גלעד
בעקבות התפתחות הכלים הקוגנטיביים בגיל שנתיים, ילדים מתחילים לפחד בגיל זה, וזה מאוד טבעי.
אני מציעה להמתין עם ההצגות לגיל מאוחר יותר. שום נזק לא יגרם מכך. אם יש אירוע חריג שהיא אמורה להיות בו, אני מציעה להכין אותה מראש בפרטי פרטים, תוך מתן כלי התמודדות עם הפחד. אני מציעה לאפשר לגיטימציה לפחד ולא לבטל אותו על הסף. פחדים הם הישרדותיים והם חלק מעולמה הפנימי, והיא אמורה ללמוד לשלב אותם בתוך עולמה. ככל שהיא תגדל ותחוש יותר אונות, היא תפחד פחות וגם תלמד איך ניתן להתמודד עם הפחד
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)