נשיקות - גיל 4.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשיקות - גיל 4.5
    רוחמה
    25/01/2010

שלום
    בתי בת ארבע וחצי. בת בכורה.
    בבית דתי ללא טלוויזיה.
    לאחרונה מגיעה לביתנו חברה שלה מהגן שמציעה לה שייכנסו לחדר כדי להתנשק ולהתחבק ויסגרו את הדלת.
    יש לציין שהיא אף פעם לא העלתה מחשבה כזאת מעצמה וברור שנחשפה לזה רק דרך החברה.
    מאז שמתי לב שבמפגש עם חברות אחרות, בתי היא זאת שמציעה להיכנס לדר סגור כדי להתנשק ולהתחבק.
    לא ברור לי האם זה נובע מרצון תמים של ילדה בת ארבע וחצי או שזה מעבר לכך וכן כיצד עלי לנהוג ?

תודה מראש
    רוחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיקות - גיל 4.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיקות גיל 4.5

סמדר ריינר
    26/01/2010

שלום רוחמה,
    אנחנו באות מהשקפות עולם שונות, ולא בהכרח מה שתמים מבחינתי הוא גם תמים מבחינתך. יכול להיות שהעובדה שהילדות רוצות לסגור את הדלת כשהן עושות זאת מעידה על כך שיש קשר בין מה שהן רוצות לעשות לבין סוג של סקרנות מינית. הסקרנות הזו בעיני היא טבעית ותמימה, אני לא בטוחה שגם בעינייך.
    בבית חילוני, זה היה יכול להיות זמן שבו נהיים ערים לכך שהילדה קולטת שהמבוגרים עושים כל מיני דברים כשהם סוגרים את הדלת והדברים האלה קשורים לחיבוקים ונשיקות. וכמו שהיא רוצה לחקות את אמא שלה בכל מיני משחקים אחרים (להיות אמא של הבובות) זה גם חלק מהעניין. בשלב הזה ילדים גם מקבלים הסבר כלשהו שמתאים לגילם, על מהות העניינים האלה.
    אני לא יודעת מה נהוג אצלכם. יכול להיות שכדאי להסביר לה שאת מבינה שנושא הנשיקות מסקרן אותה אבל אצלכם זה לא נהוג, כשתגדל תסבירי לה יותר ושאת מבקשת שתחדל מהמשחק הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו