גמילה מחיתולים-שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים-שאלה
    שירלי
    06/04/2007

שלום!
    הילדה שלי בת שנתיים ושלושה חודשים והחלטתי לנסות לגמול אותה. היא כבר כמה שבועות קמה כמעט כל בוקר יבשה משינה, מודיעה שהיא עושה קקי (לא פיפי). האמת היא שלא כל כך מתעניינת בסיר או אסלה למרות שכבר כמה חודשים קוראים לה ספרים בנושא ומסבירים.
    הבוקר שמתי לה תחתונים והסברתי שאם היא רוצה לעשות קקי או פיפי היא צריכה להגיד ונלך לעשות בסיר. שאלתי אותה כל 10 דקות בערך וממש שתי דקות אחרי השאלה היא עשתה פיפי בתחתונים. הסברתי לה שלא נורא אבל בפעם הבא שתגיד ונעשה בסיר. אחרי זה ראיתי שהיא רוצה לעשות קקי (היא עושה קקי תמיד בעמידה בפינה ליד השולחן) אז הסברתי לה שלא עושים קקי בתחתונים וצריך ללכת לסיר או לישבנון - היא התחילה לבכות וסירבה בתוקף. רק אחרי ששמתי לה חיתול היא נרגעה ומייד עשתה קקי בחיתול.
    השאלה שלי - איך לפעול בקשר לקקי? אין לי בעיה עם פיפי ועם פספסוסים, אני מבינה שצריך להסביר לה כל הזמן. השאלה מה לעשות עם קקי - האם להניח לה ולשים לה חיתול כל פעם? איך לשכנע אותה שגם קקי צריך לעשות בסיר? או אולי היא בכלל עוד לא מוכנה לזה וכדאי להניח לה לחודש-חודשיים?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים-שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים

שרון באומל
    06/04/2007

שירלי שלום
    ממה שכתבת נשמע שהבת שלך רוצה להיגמל, אך גם פוחדת. ילדים בגיל גמילה פוחדים שעצם פעולת ההוצאה מהגוף (קקי) תפגע בשלמות גופם. לפיכך, הילדה שלך ביקשה לעשות את הקקי בחיתול. ככה הקקי נשאר קרוב לגוף ותחושת האובדן קטנה. לכן, בנוסף למה שאת עושה כרגע בקשר לגמילה, שנראה לי נכון מאוד, הייתי לוקחת את הקקי מהחיתול ושמה אותו בסיר יחד עם הילדה. הייתי מאפשרת לה להסתכל עליו ותוך כדי כך מסבירה לה במילים פשוטות מה זה קקי ושכל יום יש חדש. לאחר מכן הייתי עורכת טקס פרידה קצר וזורקת את הקקי לשירותים. כדאי לחזור מס' פעמים על כך. אח"כ אפשר להציע לילדה לעשות את הקקי ישר בסיר. זה עשוי להיות מעבר יותר קל עבורה.
    והעיקר, לא ללחוץ ולתת לה להיגמל בקצב שלה.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו