מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות קשה עם הגננת בצהרוןאדווה27/01/2010
שלום.
יש לי ילד בן 4 ,ילד מקסים,חברותי, עצמאי ,חייכן אוהב את הסביבה .יש כל הזמן תלונות בצהרון שהילד מכה ילדים אחרים ללא סיבה, הילד מסרב ללכת לצהרון , בעקבות כך שהילדים מרביץ לאחרים הזמינו לנו מחר שיחה עם מפקחת מהעירייה, אתמול הילד סיפר שהגננת הורידה לו את המכנסיים והתחתונים בגלל שהוא התנהג לא יפה והילדים צחקו עליו. לאחר טיול בפארק פגשתי את אחד ההורים ואת הבן שלו (יותר בוגר בשנה ) ושאלתי אותו מה היה היום בגן? הוא אמר שהגננת משכה את בני מהמכנסיים ואז המכנסיים הופשלו והילדים צחקו,בנוסף הגננת מספרת להורים בגן שהילד אלים ושהיא רוצה להתלוננן עליו בעירייה. שאלתי היא : כיצד להתמודד ולהגיב מחר למפקחת? וכיצד להתמודד עם הילד ואם הגננת ? במידת הצורך יש לנו נכונות להוציא את הילד מהצהרון לטובתו, אך האם זה כדאי ?
מחכה לתשובה בהקדם בעקבות כך שהשיחה עם המפקחת מחר, ואני גם לא יודעת כיצד להתמודד עם התנהגויות של הילד ועצבנותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה
סמדר ריינר27/01/2010שלום שירן,
המקרה שאת מתארת עם הגננת הוא חמור גם אם נעשה בלי כוונה. נראה לי שנכון לזמן פגישה משותפת עם הגננת ואולי עם גורמים נוספים וקודם כל לנסות לדבר.
גם אם תחליטו להוציא את הילד מהצהרון כדאי שזה יהיה אחרי הידברות. בתוך ההידברות כל צד צריך לקחת אחריות על עצמו.
הגננת תצטרך (גם אם לא באותו רגע אז בהמשך) לקחת אחריות על המעשה שעשתה, ואפילו להתנצל בפני הילד גם אם זה נעשה בלי כוונה.
אתם תצטרכו להכיר בכך שגם להתנהגות של הילד יש חלק בכך שיש בעיות. לא סיפרת איך בשעות הבוקר בגן. קצת קשה לי להאמין שכל הבעיה היא אך ורק בהתנהלות הגננת. כדאי לבדוק ברצינות מה קורה עם הילד ולמה קשה לו.
אם ההידברות תיכשל, וכל הצדדים ירגישו שיש רק האשמות, כעס וטינה ואי אפשר לדבר - אז אולי אין מנוס אלא להצויא את הילד מהצהרון. אבל עדיין זה לא אומר שהבעיה בהכרח נפתרה כי יכול להיות שבכל זאת יש לילד קושי שלא קשור רק לגננת בצהרון, ואותו, כאמור, כדאי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אך
אדווה27/01/2010אני בטוחה שהגננת עשתה את זה בלי כוונה אך מציק לי זה שהילד שלי קישר בין זה שהוא התנהג לא יפה לבין זה שהגננת הורידה לו את המכנסיים והילדים צחוקו הוא לא הצליח לעשות את הקישור הנכון של הדברים כפי שעשה החבר שלו מהגן שסיפר לי את הדברים בצורה שונה כי הוא גדול יותר בשנה.
בכל אופן כמובן שהבעיה היא לא רק של הגננת והילד עצמו שובב וכל הזמן צריך להיות בתזוזה ( לא מאובחן כהיפר אקטיבי) לשאלתך: הילד מקסים בטרוף וחייכן ומאושר כל הזמן ולכן גם כאשר הוא עושה מעשה גבולי בהתנהגות (ולא רק המשפחה) מקבלים את זה בטוב ובאהבה וסובלנות וככה גם בגן,
ולכן שם יש הרבה פחות בעיות.
אני ממש לא יודעת כיצד להתמודד עם הנושא, אשמח לכל המלצה ועזרה שיש לך.
לילה טוב בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם הנושא
סמדר ריינר28/01/2010שום שירן,
אני אשמח לעזור לך, אך נשארתי קצת מבולבת לגבי הנושא שבו את רוצה עזרה. השאלה הראשונה שלך הוצגה כבעיה עם הגננת, האם את רוצה עזרה בהתמודדות עם חוסר הגבולות של הילד? אם כן אני צריכה על כך יותר פרטים, מה הם אותם מעשים גבוליים שעליהם סולים לו במסגרות אחרות? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)