ביתי בת 4.5 ביישנית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת 4.5 ביישנית
    אור 1
    28/01/2010

ביתי בת 4.5 החלה שנה שעברה ללמוד בגן עירייה. הייתה לה שנה טובה מבחינה חברתית יחסית לכך שהיא קצת ביישנית. השנה היא עברה לגן חדש והמצב מאוד השתנה מבחינה קיצונית . בבוקר כשהיא מגיעה לגן היא לא מוכנה להיפרד ממני והגננת צריכה לקחת אותה ביד ולהחזיק אותה כדי שהיא תשחרר אותי(היא לא בוכה בדר"כ) כך זה כל בוקר. בימי הולדת היא יושבת צמודה אליי ולא משתתפת עם שאר הילדים. בשנה שעברה היא הייתה הולכת לחברות ונשארת לבד והשנה היא לא מוכנה שאשאיר אותה לבד אצל חברה. במפגשים עם ההורים בגן היא גם לא מוכנה לזוז ממני.
    אני רוצה לציין שגם אני ובעלי אנשים ביישנים (האם זה גנטי?). אני מאוד רוצה לעזור לה להיפתח מבחינה חברתית ושתהנה כמו שאר הילדים.
    אשמח לקבל עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 4.5 ביישנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

אור שלום,

חשוב מאד לא לדחוק בילדה או לשכנע אותה לשתף פעולה ולגשת לילדים.
    קבלו אותה כך ואפשרו לה. הציעו בצעדים קטנים, לקום ולרקוד איתה במסיבות, או הצטרפו אליה למשחק עם חברים, אך אל תאיצו בה כי זה רק יביא ללהסתגרות רבה יותר.

עצם זה שאתם רואים בה את עצמכם, עלול לגרום לכך שתקשו עליה "כדי שלא תהיה כמותכם".
    העזרה הגדולה ביותר היא לקבלה כמו שהיא ולעזור לה בהצטרפות אליה, בצעדים קטנים.

אל תקניטו אותה על כך ואל תשאלו בלי סוף מדוע אינה משתתפת. אל תעשו השוואות לשנים קודמות ותטיחו זאת בפניה.

הרבה סבלנות ודברים עוד ישתנו. רק תתנו לה זמן.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו