מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופהתהילה30/01/2010
שלוםרב
בני בן ה5-11 חודשיים ישליבעיה גדולה איתו כאשר הוא שובר משהו הוא מתיל להרביץ לנו ואני לא מבינה למה אני ניגשתאליו ומחבקת אותו חזק ואומרת לו זה לא נורא אפשרלקנות עוד תוך כדי החיבוק אנימקבלת עוד מכה עוד מעשה כאשר אני מתרגלת איתו בשיעורי הבית והוא לא יודע הוא בוכה ושוב מרביץ לי וגםכאשר אני והוא משחקיםיחד והוא מפסיד הוא בוכה ונכנס לחדרו ואומר אני אפס אני לא שווה כלום מה אני אמורה לעשות אני מפחדת שילד בגיל שכזה אומר אני אפס
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
סמדר ריינר30/01/2010שלום תהילה,
משהו לא כל כך ברור לי. כשהוא שובר משהו, למה את מחבקת אותו? נראה לך שהוא נבהל או מתחרט? או שנראה לך שהוא עשה את זה בכוונה?
כי זה נשמע שכשהוא מראה תוקפנות את מגיבה ברוך בצורה שלא מותאמת. יכול להיות שמה שחסר כאן זו סמכות הורית.
ילד יכול להרגיש לפעמים שהו אפס, כשההורים שלו נתפשים כחלשים. ההגיון הפנימי הלא מודע שלו אומר, אני באתי לעולם על ידי ההורים האלה, אם הם חלשים, חסרי ביטחון, זה אומר שגם אני כזה. תנאי ראשון לביטחון עצמי אצל ילד הוא שיהיו לו הורים חזקים שהם מודל לחיקוי.
לפי התאור שלך, נשמע לי שזו הבעיה. תקני אותי אם לא הבנתי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תהילה03/02/2010לסמדר ריינר שלום רב
בקשר למהשכתבתיקודם לאהבנת אותי כ"כ אבל אמרת משהו שמאוד נכון ואמיתי אני חסרת ביטחון
ואני ככה מקלקלת את הילד שלי אני מודה אני לא יודעת איך להתמודד אים זה
סמדרי אני יתכוונתי קודם כאשר הילד שלי שובר כוס ללא כווה הוא מתחיל לבכות ולהכות את הסובבים אותו אני או בעלי לא צועקים אווי מה עשית בכלל לא בגלל זה אני מחבקת אותו ואומרת לו זה לא נורא אני מרגיע אותו דרך חיבוק גדול ומסבירה לו אבל ללא שינוי אני מאוד רוצה להבין מה יש לו בבקשה עיזרי לי בבקשה
בתודה תהילה לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לילד
סמדר ריינר03/02/2010שלום תהילה,
אני לא חושבת שיש לילד "משהו" אלא שהוא נבהל. וכשהוא נבהל אתם כנראה מתקשים להרגיע אותו. נשמע לי שהוא צריך לפעמים מגע חזק להרגעה ולא מגע חלש. כלומר מגע חזק זה לא בהכרח שאתם צריכים לכעוס עליו, אלא כשהוא מתחיל "להשתגע" זה לא מספיק לחבק ולהגיד לא נורא, אלא צריך להחזיק אותו חזק, כולל את הידיים שלו כשהוא מרביץ ולהגיד לו בטון חזק ותקיף: "לא קרה כלום, קודם כל תירגע ותפסיק לצרוח ולהרביץ. אנחנו נחזיק אותך עד שתירגע, ואחר כך נאסוף את מה שנשבר ומנמשיך כולנו את היום." זה סגנון התייחסות אחר לגמרי.
אם אתם לא מצליחים כדאי שתפנו לייעוץ מקיף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)