מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימוי עצמי נמוך ובכיאמא משתדלת31/01/2010
בני בן 10 , תלמיד מצטיין, שוחה, מנגן בפסנתר ומשתתף בקרטה אבל כמעט ואין לו חברים, מלבד אחד. הוא חסר ביטחון, למרות כל שיחות החיזוק שאני מנסה לעשות לו בהדגשת כל התכונות החיוביות שלו. תגובתו לתסכול היא בכי, וזה הגיע למצב בו הילדים כבר תייגו אותו כבכיין. איך אני יכולה לחזק אותו מבחינת הדימוי העצמי שלו? ואיך אפשר ללמד אותו דרך אחרת להתמודד עם התסכולים שלו מלבד בכי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך ובכי
סמדר ריינר01/02/2010שלום לאמא המשתדלת,
התשובה לשאלתך תלויה בגורמים התפתחות הדימוי העצמי הנמוך. אני לא מספיק מכירה אתכם, אבל אני משערת, שבמקרה שלכם מדובר בילד שרגיל להצטיין. הכישורים שנדרשים להצטיינות בלימודים או בפסנתר הם לא אותם כישורים שנדרשים להתמודדות חברתית. בחברה מותר וצריך לטעות, לנסות, להתייחס לכך בהומור ולא לקחת הכל כל כך ברצינות, להיות קליל יותר. זה לא הכלי שהבן שלכם למד לפתח. אני גם לא מכירה אתכם, ולא יודעת אם אתם כאלה. או שאתם כאלה אבל שידרתם לו שהכל נורא רציני במיוחד לימודים והישגים, ולא עודדתם אותו שמותר לטעות, מותר לשחק, לא הכל ברצינות וזה דווקא נחמד. יכול להיות שהוא למד לקבל התייחסות חיובית ממכם רק שהוא מצליח במאה אחוז. והוא חרד פשוט להיות הוא, בלי קשר הישגים. זה אכן פוגע בדימוי העצמי.
זו כמובן רק השערה שלי. אם זה כך, כדאי לנסות שנות את זה, להוריד לחץ מהלימודים, לעשות איתו דברים כייפים, לתת לו התייחסות חיובית לא רק כשהוא מצליח ולא רק בגלל התכונות החיוביות שלו, אלא בכלל בגלל שהוא חמוד והוא הבן שלכם וזהו.
יכול להיות שתצטרכו להיעזר בטיפול, כי אלה דפוסים שכבר התקבעו בגיל כזה ויכול להיות שיהיה קשה לשנותם גם אצלכם וגם אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)