בני נטפל לילד מסוים בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני נטפל לילד מסוים בגן
    pir
    31/01/2010

בני בן החמש נטפל ומגיב בצורה אלימה (דחיפה, מכה וכו') לילד מסויים בגן,
    גם אם אין אינטראקציה בין השניים בני יכול לגשת אליו ולדחוף/להרביץ לו ללא סיבה נראית לעין.
    הגננת אמרה כי במהלך היום היא דואגת כי הם ישמרו מרחק זה מזה ולא שמה אותם בשום פעילות משותפת. אך כמובן לא תמיד אפשר לשלוט מבין 35 ילדים.
    נראה כי לבני ישנה מעין אובססיה דווקא לילד זה (שאינו אלים, עדין ושקט). קרו לו מקרי אלימות בודדים כלפי אחרים אולם ילד זה תמיד מהווה קורבן לבני.
    יש לציין כי לפני כחצי שנה הגענו משליחות של שלוש שנים. בתחילה הגננת חיברה בין בני לבין הילד כי לשניהם יש רקע לשפה שניה דומה. אולם מהר מאד התברר כי החיבור ביניהם לא עובד.

פנינו להדרכת הורים של פסיכולוג ילדים אך הוא לא מצא דבר חריג אצל בני ולא הגענו עימו למסקנות בעיניין. כנ"ל לגבי פסיכולוגית הגן שטענה שהוא עדיין בתהליך של עליה ושיש בו קושי לדחות סיפוקים וסף תסכול נמוך .

כיום אנו במצב ששתי האמהות מורות לילדינו לא להתקרב אחד לשני.
    מה לדעתך ניתן לעשות ? למי אוכל לפנות בכל זאת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני נטפל לילד מסוים בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שנטפל

סמדר ריינר
    01/02/2010

שלום לך,
    לא הבנתי איך הסתיימו האינטראקציות עם הפסיכולוגים השונים שייעצו לכם. מה זה נקרא "לא מצא משהו חריג אצל בני" מדוע הוא צריך למצוא משהו חריג? וכן לא ברור לי מה זאת אומרת שיש קשיים בדחיית סיפוקים וסף תסכול נמוך.כלומר זה כן ברור י, אבל האם בכך נגמר העניין? האם לא קיבתם הכוונה איך להתמודד ולעזור לו עם קושי בדחיית סיפוקים וסף תסכול לנמוך?
    לא צריך שתהיה בעיה חריגה לילד, אולי יש לו ואולי אין לו, אבל לא ברור לי מה עוד נאמר לכם שצריך לעשות. משהו נראה לי לא שלם בתהיכים שעברתם ולא ברור לי למה.
    אם את יכולה אנא השלימי יותר פרטים בקשר לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

pir
    02/02/2010

סליחה אם לא הייתי מספיק ברורה.
    זו בדיוק הבעיה שלי שבעצם לא קיבלנו הכוונה מה כן לעשות עם הילד במצבים כאלו (הדרכת הורים) במכבי משום מה אף אחד לא מבין מה זה הדרכת הורים.

את ה"הגדרה" "סף תסכול נמוך" וגם ""בעיה רגשית" שמתבטאת באלימות קיבלנו מהגננת.
    הילד מטופל בריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.

הפסיכולוג הקליני שעמו נפגשנו ראה את הילד פעם אחת. ואמר שהילד בסדר גמור. איתי הוא נפגש שלוש פעמים אך גם הוא לא ענה לבקשותיי לגבי הדרכת הורים - מה תכלס לעשות ואיך לנהוג עם הילד וכו'. לכן לא ראיתי טעם להמשיך עימו. גם לדעתי כמובן לא סיימנו את התהליך או בעצם לא התקדמנו בכלום. אני מחפשת מענה יותר בצורה של הדרכת הורים. האם ידוע לך על מכון פרטי שעובד עם קופ"ח מכבי באזור השרון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

סמדר ריינר
    02/02/2010

שלום לך,
    אני לא יודעת אם הדרכת הורים כלולה בהגדרות של מכבי לגבי הכיסוי שלהם לטיפולים של התפתחות הילד, אבל אני מכירה מכון התפתחות הילד בהרצליה שעובד עם מכבי, תחפשי בגוגל "מרכז להתפתחות הילד - יד התשעה" ותתקשרי לברר.
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו