מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לקחת את הילד לבקר סבתא חולהרינה01/02/2010
אמי חולת אלצהיימר כבר 10 שנים. עד לפני 3 חודשים חייתה עדיין בבית עם אבי ומטפלת. בחודשים האחרונים התדרדר מצבה הבריאותי מאוד. היא הפכה סיעודית רזתה מאוד ורב הזמן בוהה או ישנה.
נמנעתי לקחת את ילדי (15,10)למוסד הסיעודי במחשבה שלה זה לא נותן כלום והם לא צריכים לראות אותה במצבה. בעלי חושב שאני טועה והם צריכים לבקרה ולהבין את ערך החיים. האם זה נכון להגן עליהם ? האם באמת עלי לקחת אותם אליה ? אולי בשביל אבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבתא חולה
סמדר ריינר03/02/2010שלום רינה,
נשמע לי שיש לך התלבטות שמורכבת ממספר גורמים. ראשית כפי שציינת, את רוצה להגן על הילדים מפני מראה לא נעים. מצד שני, יש לך תחושה של אשמה, שבאה לידי ביטוי בשאלה שלך בסוף - אולי בשביל אבי? כלומר אולי אני מזניחה ולא מכבדת את הדור המבוגר, ככה אני מבינה את זה לפחות. הרי את אביך הם יכולים לראות שלא בנוכחות אימך החולה, בבית שלו נניח, נכון? ומצד שלישי יש את המחשבה שאולי ככה הם יעריכו את החיים.
אני חושבת שצריך קודם כל לעשות הפרדה בין הילדים מבחינת הגילאים. גיל 15 הוא לא כמו גיל 10.
שנית צריך לבדוק עניינית, לגבי כל אחד מהילדים לגבי היכולת הריגשית שלו האם לדעתכם הוא באמת יכול להתמוד, איך הם מגיבים לסיטואציות קשות אחרות וכו'..
לא ציינת דבר לגבי רצון של הילדים לראות את סבתם, האם היו קשורים אליה? האם הם שואלים? מתגעגעים? חוששים לבוא לשם?
גבי ללמד אותם את ערך החיים - יש דרכים נוספות לעשות זאת, זו לא חייבת להיות הדרך הזו. הטלוויזיה והתקשורת מלאים לצערנו בדיווחים על תאונות, מחלות וכו'. לא ברורה לי דווקא המוטיבציה להראות לילדים את סבתם במצב שבו היא כבר לא בהכרה, לא מזהה אותם וכו'.
תנסי לחשוב על הגורמים שהעליתי, מה נראה לך רלוונטי ומה לא.
לדעתי לא ייגרם נזק אם הם לא ילכו לשם. לעומת זאת הביקור שם הוא אכן עלול להיות קשה. קחו בחשבון התמודדות עם שאלות קשות שיופנו אליכם לאחר הביקור הזה. וכמו כן אם תחליטו לערוך אותו, עליכם לערוך הכנה מתאימה לילדים.(לתאר להם את המצב לפני שהם רואים אותו בעינים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)