פיפי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פיפי
    לילו
    09/10/2007

הי,
    בני בן שלוש ושלושה חודשים, גמול מחיתול במשך היום, אך בלילה עדיין יש עם חיתול. כחודש מתרחשת אצלו תופעה מוזרה. הוא משתין בבית באופן מכוון, על הצעצועים שלו על מיטתו או סתם על הריצפה. לא בורח לו. הדבר נעשה חד משמעית בצורה מכוונת. הוא עושה זאת גם בסתר וגם כשאנו נוכחים. התופעה מתרחשת אך ורק בבית. בגן הכל תקין, הגננת אומרת שאין שינוי בהתנהגות שלו. אנו בעיצמו של תהליך גירושין (האב עדיין בבית). משתדלים לעשות זאת בצורה הכי יפה שניתן.
    יש לציין שיש ליד אחות קטנה בת שנה וארבעה חודשים. הייתי רוצה לדעת מה חומרת הבעיה? ממה היא נובעת?כיצד להגיב כשהדבר קורה ומה לעשות כדי שהתופעה תפסק.
    תודה רבה. מחכה לתשובה, אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיפי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיפי

שרון באומל
    09/10/2007

שלום לך.
    אני מאמינה שהתנהגותו של בנך הוא תוצאה של הרגשות הרבים שהוא חש וודאי לגבי תהליך הגירושים. הייתי אומרת משהו בנוסח: "אמא ואבא הולכים להיפרד ולגור בבתים שונים. אתה תראה את אבא רק ב......(הסדרי ראייה). גם אני וגם אבא מאוד אוהבים אותך, ואנו החלטנו להיפרד כי אנחנו כבר לא מסתדרים. הרבה פעמים כשהורים נפרדים הילדים שלהם נורא עצובים וכועסים. לפעמים, אם הם לא יכולים להגיד את זה, הם עושים כל מיני דברים חדשים כמו לעשות פיפי על הרצפה בכוונה". הידיעה שלו שאת מבינה את המתחולל בעולמו הפנימי תקל עליו מאוד.
    אם זה לא יעזור, אולי כדאי לגשת למספר קטן של שיחות ייעוץ עם איש מקצוע, שיכוון וידריך אתכם לגבי תגובות ילדים לתהליך פרידה של ההורים.
    בנוסף, קנאה באח קטן מתעוררת מחדש סביב גיל שנה + של האח הקטן.
    ייתכן והצירוף של הכל ביחד יוצר את ההתנהגות ולעתי התנהגותו של בנך טבעית ומביעה את מצוקתו הפנימית.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו