מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סמדר ריינר שלוםחני04/02/2010
שלחתי שאלה על בני בן השנה ושבע אשר מפחד מצל המנורה ואת הפנית אותי לשאלות נפוצות באותו הקשר אך התשובות שם אינן קשורות לפחד אותו חווה בני ואף אינן מתאימות לעזרה בפחד בילדים בגיל הנ"ל.
אודה באם תוכלי לתת לי עזרה קצת יותר ספציפית בהתאם לגיל ולמקור הפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד של תינוק
סמדר ריינר04/02/2010שלום חני,
אני מודה שטעיתי כיוון שחשבתי שמדובר בילד בן שבע ולא שנה ושבע.
עם זאת ניכר שאת מדברת אליו כמו לילד גדול והוא כנראה מבין. האם את בטוחה שאף שיטה שמתוארת בתשובה לא מתאימה לו? נכון שלא מדובר באותם פחדים אבל אלה רק דוגמאות, זה לא מה שמשנה.
תראי, אם הגישה המתוארת בתשובות לא עזרה לך, הדרך היחידה לעזור לילד בגיל כה קטן היא בטיפול משותף עם ההורה. יכול להיות שהילד מפותח מאוד לגילו והתפתחותו השכלית משיגה את ההתפתחות הריגשית. דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית, ולכן אולי כדאי שתיגשי לייעוץ משותף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר ריינר ערב טוב
חני04/02/2010אכן הנני מדברת ומסבירה לו כאל ילד בוגר , ואכן לרוב הוא מבין אותי ומשתף פעולה יחד איתי .
ניסתי את כל השיטות שמצויינות שם רק בדרכים שונות אך ללא הועיל . אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט האחרון שציינת אני מצטטת " דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית" לא הבנתי את המשפט ואשמח אם תסבירי לי אותו , ובכל אופן על איזה טיפול את ממליצה והאם לידיעתך יש מטפל מהסוג הנ"ל באיזור הצפון ז"א מנהריה ועד הקריות .
תודה והמשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים של תינוק
סמדר ריינר05/02/2010שלום חני,
בילדים בגיל כל כך קטן נהוג לטפל בטיפול דיאדי, שזה טיפול של הורה וילד ביחד, מתוך הנחה שבגיל כל כך קטן הילד מאוד מושפע מההורה והקשר הוא מאוד חזק, ולכן עדיף טיפול משותף.
בהחלט קיים טיפול כזה באיזור הצפון, האמת היא שהמרכז המקצועי של הטיפול הדיאדי בארץ הוא בחיפה. אני לא מכירה כל כך את השירותים באיזו באופן אישי, אבל את יכולה לברר בתחנה לגיל הרך במשרד הבריאות בחיפה (נדמה לי שהם יושבים ברחוב פלי"ם).שם תוכלי לברר לגבי טיפול או אולי לבקש אם הם יוכו להפנות אותך לתחנה קרובה יותר לאיזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)