סמדר ריינר שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סמדר ריינר שלום
    חני
    04/02/2010

שלחתי שאלה על בני בן השנה ושבע אשר מפחד מצל המנורה ואת הפנית אותי לשאלות נפוצות באותו הקשר אך התשובות שם אינן קשורות לפחד אותו חווה בני ואף אינן מתאימות לעזרה בפחד בילדים בגיל הנ"ל.
    אודה באם תוכלי לתת לי עזרה קצת יותר ספציפית בהתאם לגיל ולמקור הפחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמדר ריינר שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד של תינוק

סמדר ריינר
    04/02/2010

שלום חני,
    אני מודה שטעיתי כיוון שחשבתי שמדובר בילד בן שבע ולא שנה ושבע.
    עם זאת ניכר שאת מדברת אליו כמו לילד גדול והוא כנראה מבין. האם את בטוחה שאף שיטה שמתוארת בתשובה לא מתאימה לו? נכון שלא מדובר באותם פחדים אבל אלה רק דוגמאות, זה לא מה שמשנה.
    תראי, אם הגישה המתוארת בתשובות לא עזרה לך, הדרך היחידה לעזור לילד בגיל כה קטן היא בטיפול משותף עם ההורה. יכול להיות שהילד מפותח מאוד לגילו והתפתחותו השכלית משיגה את ההתפתחות הריגשית. דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית, ולכן אולי כדאי שתיגשי לייעוץ משותף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר ריינר ערב טוב

חני
    04/02/2010

אכן הנני מדברת ומסבירה לו כאל ילד בוגר , ואכן לרוב הוא מבין אותי ומשתף פעולה יחד איתי .
    ניסתי את כל השיטות שמצויינות שם רק בדרכים שונות אך ללא הועיל . אני לא בטוחה שהבנתי את המשפט האחרון שציינת אני מצטטת " דבר זה מושפע גם מהקשר ההורי, והמיכולת להכיל חרדות בבית" לא הבנתי את המשפט ואשמח אם תסבירי לי אותו , ובכל אופן על איזה טיפול את ממליצה והאם לידיעתך יש מטפל מהסוג הנ"ל באיזור הצפון ז"א מנהריה ועד הקריות .
    תודה והמשך ערב נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של תינוק

סמדר ריינר
    05/02/2010

שלום חני,
    בילדים בגיל כל כך קטן נהוג לטפל בטיפול דיאדי, שזה טיפול של הורה וילד ביחד, מתוך הנחה שבגיל כל כך קטן הילד מאוד מושפע מההורה והקשר הוא מאוד חזק, ולכן עדיף טיפול משותף.
    בהחלט קיים טיפול כזה באיזור הצפון, האמת היא שהמרכז המקצועי של הטיפול הדיאדי בארץ הוא בחיפה. אני לא מכירה כל כך את השירותים באיזו באופן אישי, אבל את יכולה לברר בתחנה לגיל הרך במשרד הבריאות בחיפה (נדמה לי שהם יושבים ברחוב פלי"ם).שם תוכלי לברר לגבי טיפול או אולי לבקש אם הם יוכו להפנות אותך לתחנה קרובה יותר לאיזור מגורייך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו