בעיות בהרדמות אצל בן שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בהרדמות אצל בן שנתיים
    מעיין
    04/02/2010

שלום רב,
    בני בן שנתיים ועד עכשיו היה נרדם לבד וישן כל הלילה.
    לפני כחודש העברנו אותו למיטת נוער, השבועיים הראשונים היו ללא בעיות אך לאחר מכן הוא החל לדרוש שנשב לידו עד שהוא נרדם, אם אני הולכת הוא יורד מהמיטה ובוכה.
    אם אני נענת לבקשתו אני נאלצת לשבת לידו כשעה וחצי-שעתיים עד שהוא נרדם. הוא פשוט לא מצליח ליהרדם כשאני לידו אך בכל זאת מתעקש שאשאר שם.
    בנוסף, כל פעם שהוא מתעורר בלילה במקום להרדים את עצמו כבעבר הוא בוכה ודורש שנשב לידו שוב כשעה ויותר עד שהוא חוזר לישון.
    ניסיתי להחזיר אותו למיטת התינוק כדי שלא יוכל לצאת כל פעם ושם הוא פשוט בכה חצי שעה ויותר עד שנרדם.
    אשמח לעזרה ועצה שתעזור לנו לחזור לישון טוב כבעבר

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קששיי שינה והצבת גבולות

נעמה סבג שמש
    06/02/2010

מעיין שלום,

הבעיה שאת מתארת אינו קושי בהרדמות אלא יותר קושי בהצבת גבולות.
    אין טעם "לחזור אחורה" ולשים את בנך במיטת תינוק שוב, אלא נכון יותר לבצע את תהליך ה"פרידה" ממנו לפני השינה בצורה רגישה והדרגתית. טקס השינה צריך להיות ברור, ולאט לאט הוא יתרגל לשגרה ולהולך לבוא.
    ניתן גם לעבוד איתו על שיטת טבלת הפרסים: בכל יום שבו יתנהג כראוי יקבל מדרגה.
    עשי את התהליך הבדרגה: ישיבה לידו, התרחקות, ישיבה ליד הדלת, מציאת תחליף בעבורך, ניהול שיחות על הנושא במהלך היום.
    עם אינטליגנציה רגשית תוכלי לעלות שוב על דרך המלך. הצבת גבולות בהחלט חסרה.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו