ביתי בת ה-6 התנשקה בפה עם חבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי בת ה-6 התנשקה בפה עם חבר
    לילך
    04/02/2010

שלום,
    ביתי חזרה מבית הספר וסיפרה שיש לה חבר והם בהפסקה הלכו לצד. היא נתנה לו נשיקה על הלחי והוא נתן לה נשיקה בפה. הם החליטו בינהם לא לספר לאף אחד אבל ביתי החליטה לספר לי כי זה לא כולל את אמא...
    איך רצוי להגיב? אני פוחדת שאם אגיב בכעס היא תפסיק לספר לי. ידוע לי שהילדים מבינים שעשו משהו אסור מפני שבחרו ללכת לצד והחליטו לא לספר לאף אחד, לכן אני לא יכולה לומר שזה מעשה תמים.
    אנא יעצו לי מה הדבר הנכון לעשות
    תודה,
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 התנשקה בפה

סמדר ריינר
    05/02/2010

שלום לילך,
    אני לא יודעת למה הכוונה בעינייך במילה תמים. ברור שהילדים רצו לעושת משהו שקשור למיניות, הם סקרנים ומחקים את המבוגרים. הם מבינים שזה משהו שעושים בפרטיות אז הם הלכו הצידה. משחקים כאלה קורים בין ילדים והם מעידים על סקרנות בריאה. אני לא יודעת מאיזה רקע את באה והאם את דתיה, ולמה זה נראה לך אסור.
    בעיקרון זו התנהלות סבירה ונורמלית, מעידה על סקרנות וכל עוד היא קורית בהסכמה, אין בה נזק. יכול להיות שהילדה סיפרה לך כי היה לה משהו לא נוח בכך שהילד נישק אותה בפה. אולי לזה היא לא ציפתה, או לא כל כך רצתה. על זה הייתי מדברת איתה. שואלת אותה האם זה היה לה נעים, והאם היא הסכימה שינשק אותה בפה או שהוא הפתיע אותה ולא כל כך שאל אותה.
    אם היא לא כל כך רצתה, אז צריך לדבר איתה על כך שהגוף שלה הוא שלה, והיא לא חייבת להסכים לשום דבר שלא נראה לה, ומותר לה והיא צריכה להגיד לא.
    אם זה לא המצב, אז כדאי להגיד לה שהיא סקרנית לגבי הדברים האלה, וזה מעניין אותה וזה טבעי. אלה דברים טובים ונעימים שעושים כשמבוגרים, וכשהיא תגדל יהיה לה בן זוג והיא תעשה איתו דברים שמבוגרים עושים.
    בנקודה זו אולי כדאי לנצל את ההזדמנות ולתת הסבר על הנושא אם זה לא נעשה עד היום. ככל שילד יקבל מידע מסודר מההורים שלו, בעניין איך ביאם ילדים לעולם, והקשר של זה לאהבה ומערכת יחסים, כך הוא לא יצטרך לאסוף את המידע שלו מהתנסויות לא מבוקרות בחוץ/טלוויזיה וכו'.
    כיום הילדים נחשפים בגי מוקדם מאוד, ושיחה גלויה וברורה על הנושא יכולה להיות מאוד במקום, עדי שיקבלו מידע מסודר ממך. יש ספרי ילדים מצויינים שמסבירים את הדברים האלה בצורה מותאמת לילדים.
    בכל מקרה לכעוס עליה זה לא במקום זה רק משדר את ההרגשה שמין זה דבר מלוכלך, ולטעת בה תחושת אשמה על הסקרנות שלה, וזה לא כדאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך- עזרת לי מאוד

לילך
    05/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    06/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו