מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל 2.9 גמולה מפיפי אך לא מקקיחני05/02/2010
שלום ,
הילדה שלי בת 2.9 חודשים . פיפי היא עושה אך ורק בשירותים ללא פיספוסים כבר מעל לשלושה חודשים, לעומט זאת קקי היא אומרת כשכואבת לה הבטן ואז ניגשת לפינה קבועה בבית ועושה קקי לא מוכנה שידברו איתה או היתקרבו אליה . בהתחלה זה הפריע לה מאוד היא היתה ניגשת אלינו כדי שנחליףלה מייד כשאיתה מסיימת והיתה מבקשת בבכי .עכשיו זה ממש לא מפריע לה .
ישנם מצבים שהיא מבקשת קקי אני מציעה לה שנלך יחד לשירותים היא מסכימה יושבת על האסלה מדברת איתי ומשחקת אך לא מוכנה לעשות . היא קמה ואומרת : אין לי ואחרי כמה דקות נגשת לעשות בפינה הקבועה .
היתה תקופה שהיא גם היתאפקה אז היתה עושה בלילה תוך כדי שינה ואז מתחילה לבכות כדי שנחיף לה . לכן גם לא הורדתי לה את הטיטול בלילה .
ניסתי את כל השיטות... פרסים , הסברים , הצעתי סיר ..
יש לי כמה שאלות : אני בחודש השביעי להריון . האם זה מהווה בעיה או קושי לילדה ?
הסברתי לה שזה לא נעים לעשות בתחתונים . האם זאת טעות ?
האם זה נכון לרוקן יחד איתה את התחתון לאסלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
סמדר ריינר05/02/2010שלום חלי,
קודם כל אני מפנה ואתך לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית. שנית יש אפשרות להנחות ואתה לבקש טיטול רק לצורך הקקי כשהיא מרגישה שיש לה, ואז להוריד.
שלישית לא הבנתי מה המטרה של לרוקן את התחתון לאסלה? חינוכית? הענשתית? לא ברור. היא לא עושה את זה בכוונה היא פוחדת. אנא קראי בעמודת שאלות נפוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אך משהו עדיין לא ברור .
חני07/02/2010תודה על תשובתך .
ניסיתי להנחות אותה לשים טיטול היא אף ניסתה לעשות בטיטול אך מהר התחרטה וביקשה להוריד אותו ולאחר מכן עשתה בתחתונים לכן אני מניחה לה שתעשה בפינה הקבועה שלה.
לגבי הקקי לאסלה : כשהסברתי לה שאת הקקי צריך לעשות בשרותים ואז הלכתי לאסלה היא ביקשה להיות חלק מהתהליך להסתכל ולפתוח את המים . האם זה לא תקין ? האם זה מגביר את הפחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר07/02/2010שלום חלי,
עכשיו כשאת מסבירה שהצורך להיות חלק מהתהליך ולפתוח את המים בא ממנה אז זה יותר ברור. מהתאור הקודם שך חשבתי שזה צורך שלכם ולא הבנתי למה. אםן היא רוצה להשתתף בתהליך ולפתוח את המים - אז אדרבא ואדרבא, זה מצויין. היא רוצה להרגיש שיש לה שליטה בתהליך, לדעתי זה לא אמור להגביר את הפחד אלא להפחית אותו. ואם זה יגביר את הפחד- בלאו הכי לא נראה לי שיש מה להפסיד כיוון שכרגע היא בלאו הכי לא עושה באסלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ללא אב
יסמין08/02/2010שלום לך גברתי היקרה!!! הבעיה שלך מובנת לי, אני גם באותו מצב כמוך.
את הילד הראשון ילדתי כאשר הייתי עדיין נשואה לבעלי, כאשר הריתי בפעם השנייה בחודש הרביעי בעלי ברח וילדי בלעדיו. זה נורא קשה ולא אנושי. נכון להיום שני בניי גדלו, והגדול בן 7 והקטן ב3שנים וחצי. קשה לגדל אותם לבד, את חייבת להליף שתי דמויות, הן דמות של האב והן דמות של האם. הם כל הזמן שואלים אותי מתי אני אביא דוד שיהיה להם אבא, אבל אין לי תשובה לשאלה זו, מכוון שזה לא פשוט. ילד הבכור שלי עדיין קטן ואני כמובן עושה הכל כדי להקנות לו מסרים תרבותיים וחברתיים התקנים, אני מסבירה להם את חשיבותה של המשפחה וכמובן , למה הורים יולדים ילדים, אני מסבירה להם מזווית שלי, איך שאני מבינה את זה ואיך שאני הייתי רוצה שזה יהיה ולדעתי זה נכון, משפחה מושלמת, זאת משפחה כאשר יש בתוכה הרמוניה, הבנה , יכולת לוותר, הסכמה הדדית וילדים, כי הם העתיד שלנו ונושאי שמות שלנו, כי בלי ילדים זאת לא משפחה, ללא לפגוע בנשים אחרות.
אבא של ילדיי גדל במשפחה, שהוריו בגדו אחת בשני, אביו של בעלי עזב אותו כאשר הוא היה בן 10 ואחותו הקטנה כאשר היא הייתה בת 4, אמה שלו לא כל כך הייתה בשלה להיות אמא לכן את מחויבויותיה כי לא ביצעה כמו שצריך, הילדים חונכו על ידי סבים, הוריה של אמם. בעלי גדל ללא אבא, כי אביו הביולוגי נעלם ולא חזר עד שהוא מילאו לו 22 שנים. תווך מאוד גדול אחרי 12 שנים. בעלי בתור בעל , דאג למשפחה, אבל הייתה לו תכונה מאוד שלילית, הוא היה רודף כסף, הוא רצה להיות איש עסקים, אבל הוא אהב את אשתו ורצה את הכי טוב רק בשבילה, ונכון להיום אנו גרושים והוא לא חיי במדינת ישראל, הוא עדיין רוצה את הטוב בשבילי. הוא בתקופת הנישואין, היה מחליט לבד, לא היו לו חברים, הוא היה אגואיסט- עם זה קשה לחיות. אבל הדבר לא מעיד על כך, שגם הילד שלך אמור להיות כזה, זה הכל קשור במשפחה איפה שחינכו אותו. סבא שך בעלי היה בוגד באשתו וגם היה לוקח את הנכד שלו למאהבת שלו ובעלי כבר היה בן 7, הכל הבין, סבתא שלו ידעה על כך, אבל בן זוג שלי לשעבר תמיד היה כן איתי , פשוט ילדים , הרסו אותו והוא לא ראה את עצמו בתוא אבא ולגדל אותם, לכן סטה מהדרך וכל הדיכאון הזה הוביל אותו לבגידה, היום אני מדבר על זה בצורה יותר קלה ורגועה, אבל זה מה שקרה אצלי.
אני עושה הכל כדי להקנות לילדים שלי ערכים חיוביים ועל ידי כך- לכוון אותם בדרך הנכונה.
אני מאחלת לך מכל לבי המון אושר והצלחה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)