ילד שמשפיע לרעה על בני בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שמשפיע לרעה על בני בגן
    שרונית
    05/02/2010

בני בן חמש עבר השנה לגן חובה, הגן מלא בילדים חיוביים אך בתקופה האחרונה הוא התחבר עם ילד אחד שהורס את כל הגן , ובני מאוד מאוד מושפע ממנו לרעה , לאחר שהבנתי זאת מן הגננת בצורה עדינה הפסקתי את המפגשים בינהם אחה"צ וניסתי לא להגיד לבני כלום על אותו ילד אלא פשוט להפגיש בינו לבין ילדים אחרים אך ללא הועיל בגן הוא עדיין משחק עם אותו ילד והולך שבי אחריו. מה עליי לעשות איך עליי להקטין כמה שניתן את האינטראקציה בינהם אני חסרת אונים בשבועיים האחרונים בני ממש מושפע ממנו ואיני יודעת מה הדרך הנוכנה, אציין גם שאייני רוצה לפגוע בילד האחר אני פשוט מרגישה שהקשר בינהם לא טוב לבני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים של ילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/02/2010

שרונית שלום,
    העולם מלא בגירויים, אנשים ואירועים שונים שילדינו פוגשים, וככל שהם גדלים - פוחתת השליטה של ההורים בקשרים החברתיים של הילד ובאנשים המעוררים בו עניין. אני חושבת שכדאי להקדיש מחשבה לברר מהו הדבר שמושך את בנך בחבר זה, ומה הוא מצליח לבטא באמצעות הילד האחר, שקשה לו אולי לבטא באופן ישיר. אולי אם תוכלי להבין יותר את פשר החיבור בין ילדך לחברו, תוכלי לעזור לו לספק את הצורך הזה בדרכים נאותות יותר.
    במקביל, אם החבר הנדון אינו מקובל עלייך ואת חושבת שהקשר אינו חיובי, את יכולה להמשיך ולהפחית במפגשים אחה"צ ולחבר את בנך עם ילדים אחרים. אולם בד בבד, עלייך לשוחח עם בנך על ה"השפעה" שמטרידה אותך (אותה לא תיארת בשאלתך) באופן ישיר . כפי שציינתי בתחילה, ככל שבנך יגדל כך הוא יפגוש אנשים מגוונים יותר ויהיה חשוף להשפעות רבות יותר ואחרות מכפי שתרצי. התפקיד ההורי שלך הוא לעזור לו להבחין אלו תכונות ומודלים להפנים מהסביבה, ואלו לדחות, וזהו אתגר מתמשך בהורות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו