ילד שגדל ללא אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שגדל ללא אבא
    תמר
    07/02/2010

אני מעוניינת לדעת כיצד מתבגר ילד שגדל ללא אבא. במקרה הספציפי עליו אני מדברת אם ילדה את בנה וכעבור חודשים בודדים האב עזב ולא חזר יותר. לילד לא היה קשר לאב וגם לא יודע עליו כלום. לטענתו, זה לא עניין אותו מעולם. בינתיים הבחור כבר בן 25, גדל עם אמו ואחותו המבוגרת ממנו ב10 שנים, "הרוויח" שתי אמהות, כמו שהוא אומר. הוא טוען שהוא לא מרגיש בחסך כלשהו.

מעניין אותי בכל זאת לדעת כיצד דבר כזה משפיע על ילד והאם זה יקשה עליו בזוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שגדל ללא אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדל בלי אבא

ליאת גרוס
    08/02/2010

שלום תמר
    העובדה שהילד גדל בלי אבא אינה מדאיגה בהכרח. יש ילדים שנולדים לאם חד הורית כתוצאה מהפריית מבחנה. נכון שזה לא אידיאלי אבל אם הילד מקבל מסרים מתאימים וחווה בחייו ביטחון והצלחות ניתן להגיע לבריאות נפשית תקינה. המקרה שאת מתארת, בו האב עזב הוא יותר בעייתי כי הילד תמיד ירגיש שלא היה לאב מספיק חשוב לשמור איתו על קשר. לזה יכולות להיות השלכות שליליות. מעבר לכך נשאלת השאלה כיצד התמודדה האם אם עזיבת האב. האם הייתה פנוייה רגשית לבנה בשנים הראשונות בחייו ? אם לא זה בהחלט בעייתי.
    נורה אדומה נוספת היא העובדה שבגיל 25 עדיין בבית. מעבר לכך העובדה שמתייחס לאחותו כאם מצביעה על בעייתיות מסויימת בתפקוד המשפחה.
    העובדה כי הוא טוען שלא חש בחוסר לא מעידה בהכרח שאין בעייה.
    אני לא מכירה את המקרה ולכן קשה לי להגיב מעבר למה שכתבתי.
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד קל

תמר
    08/02/2010

הבחור לא גר בבית. הוא עלה לארץ לבד לפני כמה שנים, התגייס למרות שלא היה חייב בכך וגר לבדו, עובד שעות רבות, לומד ומכלכל את עצמו לבד.הוא גר במרחק של שעתיים נסיעה מאחותו. עם זאת הוא בקשר טוב מאוד עם איתהו והיא באה אליו הרבה ומכניסה לו אוכל למקרר. דווקא מהבחינה הזו הילד בסדר. סתם מסקרן אותי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות של הצורה בה הוא גדל על החיים שלו בכלל ועל הזוגיות שלו בפרט.

אולי ראוי לציין כי הבחור גדל בבית דתי. לא יודעת אם זה מוסיף לתמונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חופרת חופרת חופרת

אני
    31/07/2012

והפסיכולוגית ממש חכנה . ילד שנמצא בגיל 25 בבית מעיד על בעיה
    מה זה השטויות האלה, פשוט בושה לכתוב את זה
    ואת תעזבי אותו באמ'שלך אמר לך שאין בעיה אז מה את מחטטת
    לא מספיק לא היו לו חיים קלים
    הבעיה כנראה אצלך את חרדתית ומדאיגה
    לא מתאים לך תמשיכי הלאה
    מאחת שעברה פה והתעצבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו