מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שלושעדי08/02/2010
שלום,
יש לי ילד בן שלוש שהחל להתנהג באופן מוזר. כל פעולה שצריך לעשות איתו הוא מתחיל במשפט לא אבא רק אמא.. הבוקר הוא הגיע למיטה שלנו להעיר אותנו, עניתי באופן שקט אמא במיטה תקום עם אבא היום, כתגובה הוא החל להשתולל לצרוח לבכות לא אבא רק אמא - אבא תחזור למיטה וממש דחף אותו למיטה. יש לציין שרק התעוררנו וממש כואב לי הלב שהוא בוכה ככה על הבוקר אבל לא נכנעתי ונשארתי במיטה. איך נכון להגיב? באסרטיביות? בחיבוק ונשיקה- בוא קום עם אבא? להניח אותו בחדר ולומר לו שאנחנו לא מקבלים כזו התנהגות ושירגע יצא גם עם זה כרוך בבכי על הבוקר? תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר08/02/2010שלום עדי,
אין שום דבר מוזר בהתנהגות של בנך. זוהי התנהגות שאופיינית פעמים רבות לגילו. זהו גיל שבו בנים רבים מפנטזים "להתחתן" עם אמא והיו רוצים להעלים את אבא. זה לא באמת, הם מאוד אוהבים את אבא, אבל באופן זמני יש להם מעין תחרות איתו על אמא. זה נקרא השלב האדיפאלי.
אני לא חושבת שצריך להגיד לו שלא מקבלים התנהגות כזו, אבל גם לא צריך לקבל את התכתיבים שלו. זה לא נורא אם הוא בוכה. אפשר להגיד לו שהוא נורא רוצה להיות עם אמא, אבל אמא נמצאת גם עם אבא, וכשהוא יגדל הוא ימצא בת שמתאימה לו ויוכל להתחתן איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)