ילדה בת 4.5 שעושה הכל דווקא...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4.5 שעושה הכל דווקא...
    שרי
    10/02/2010

שלום,יש לי ילדה אמצעית בת 4.5 (בני הבכור בן 8 ויש לי גם תינוק בן 5 חודשים..).
    היא פשוט עושה כל דבר בכוונה. יושבים לאכול והיא תמיד לא רוצה יושבת ולא אוכלת רק אחרי שכנועים ועצבים היא אוכלת ולוקח לה שעה וחצי לסיים. וזה חוזר על עצמו בכל ארוחה. לכל דבר היא אומרת לא. כל דבר ממש כל דבר צריך לשכנע אותה לעשות וללכת איתה על קצות האצבעות . היא תמיד מעצבנת ותמיד מתווכחת ואנו כבר נואשים ולא יודעים איך להתנהג איתה. מידי פעם אנו עושים לה שיחות מלב אל לב ונראה שהיא מקשיבה ומפנימה אך הכל חוזר חלילה
    האם צריך פשוט להתעלם? אנו לפעמים מאבדים עשתונות ואומרים לה שתספיק להיות מעצבנת כל הזמן ושנמאס לנו כבר וזה לא נעים לנו להעיר לה ולצעוק עליה כל הזמן ולפעמים מתעלמים.
    מה עושים?????? ברצוני לציין שזה היה תמיד ככה עוד לפני לידת התינוק כך שאינני חושבת שיש קשר...
    אשמח לעזרה דחופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4.5 שעושה דווקא.

סמדר ריינר
    10/02/2010

שלום שרי,
    נראה לי שכבר נהיה מעגל סגור ביניכם לילדה, שבו אתם לא מרוצים וכאשר שאתם כועסים היא כועסת בחזרה, ועושה דווקא, עד שהיא התרגלה לקבל התייחסות רק דרך הפידבקים השליליים שהיא מקבלת. אולי כדאי לנסות לחשוב מה הדברים החיוביים אצלה, ולתת התייחסות להם, כדי לחזק אותם, במקביל להתעלמות מהדברים הקשים שהיא עושה, בלאו הכי הכעס לא עוזר. אם אתם לא מצליחים, אולי כדאי לפנות לטיפול והדרכת הורים כי אני מתרשמת שכבר המצב הזה התקבע חזק וייתכן שיהיה לכם קשה לשחרר את הפלונטר בלי עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו