מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות לחצים והתחממותשירה10/02/2010
שלום רב,
ביתי בת ה-14 סובלת מהתחממות יתר. זה קורה לה בעיקר כאשר היא נפגשת עם חברות או עם אנשים שאינם מוכרים לה. אני חושבת שהיא פשוט בישנית או חסרת ביטחון, אך איני בטוחה.
היא מאוד סובלת מכך, בעיקר בשעות אחר הצהריים-ערב.
אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות, כי אולי זוהי בעייה רפואית, אך ייתכן כי זהוי הפרעה באישיותה.
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה,
יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית לחצים והתחממות
סמדר ריינר11/02/2010שלום יונית,
קודם כל הבעיה לא כל כך ברורה. מה זאת אומרת התחממות? איך זה בא לידי ביטוי?. בנוסף כאשר יש בעיה שקיים ספק אם היא על רקע רפואי או פסיכולוגי, הבירור הרפואי קודם. אנא פנו לרופא משפחה, ורק לאחר הבירור הזה יש להמשיך ולחפש גורמים נוספים, בהתאם למה שהוא יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירה11/02/2010שלום סמדר,
קודם כל, תודה על עזרתך.
שאלתי את בתי, היא אמרה שהיא חושבת שזה נובע מלחץ אך היא לא בטוחה. בנוסף, היא אומרת שאם היא חושבת מחשבות חיוביות אז בדרך כלל הכל בסדר. היא אמרה לי שכאשר חם לה היא מתחילה להיות מאוד אדומה, היא לא מרגישה טוב ובאותו הרגע היא לא בטוחה בעצמה.
בנוגע לבעיה רפואית, רק העלתי את ההשערה, אבל מברור עם רופא המשפחה לא נמסר לי על בעיה מסויימת שיש לה.
אשמח לקבל תשובה,
תודה,
יונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר12/02/2010שלום יונית,
קודם כל לא מדובר בהפרעה באישיותה, אלא בסוג של חרדה, אולי חרדה חברתית. טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק יכול היות יעיל מאוד וללמד אותה להוריד את הלחץ בסיטואציות האלה, על ידי לימוד שיטות הרפייה ועל ידי שינוי צורת החשיבה שגורמת לה להילחץ.
אפשרות אחרת היא טיפול קבוצתי בחרדה חברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירה16/02/2010שלום סמדר,
התוכלי להגיד לי ממה נובעים לחצים חברתיים אלו? מהם הגורמים לכך?
בנסוף, יש אפשרות לטפל בבעיה זו דרך הבית, כלומר אולי פעילות שנמצאת במחשב או להזמין מישהו הביתה?
אשמח לקבל תשובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית
סמדר ריינר16/02/2010שלום יונית,
אני לא יכולה לדעת ממה נובעים הלחצים האלה בלי להכיר יותר. זה יכול לקרות בגלל שהנושא החברתי הוא נושא רגיש במשפחה באופן כללי, או שהייתה פעם טראומה בנושא, כלומר שמישהו דחה אותה חברתית בצורה מעליבה ומפחידה במיוחד, או חוסר ביטחון כללי, וכו'.
יש תקליטורים ותכונות מחשב שאפשר להשתמש בהם בבית שמיועדים ללימוד הרפייה והפחתת לחצים, וכמובן ספרים לעזרה עצמית בנושאים שונים שאפשר לקרוא בבית. אפשר להתעניין בחנות הספרים במדור פסיכולוגיה ובאינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)