בעיות לחצים והתחממות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות לחצים והתחממות
    שירה
    10/02/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה-14 סובלת מהתחממות יתר. זה קורה לה בעיקר כאשר היא נפגשת עם חברות או עם אנשים שאינם מוכרים לה. אני חושבת שהיא פשוט בישנית או חסרת ביטחון, אך איני בטוחה.
    היא מאוד סובלת מכך, בעיקר בשעות אחר הצהריים-ערב.
    אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות, כי אולי זוהי בעייה רפואית, אך ייתכן כי זהוי הפרעה באישיותה.
    אשמח לקבל תשובה בהקדם
    תודה,
    יונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות לחצים והתחממות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית לחצים והתחממות

סמדר ריינר
    11/02/2010

שלום יונית,

קודם כל הבעיה לא כל כך ברורה. מה זאת אומרת התחממות? איך זה בא לידי ביטוי?. בנוסף כאשר יש בעיה שקיים ספק אם היא על רקע רפואי או פסיכולוגי, הבירור הרפואי קודם. אנא פנו לרופא משפחה, ורק לאחר הבירור הזה יש להמשיך ולחפש גורמים נוספים, בהתאם למה שהוא יעלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירה
    11/02/2010

שלום סמדר,
    קודם כל, תודה על עזרתך.
    שאלתי את בתי, היא אמרה שהיא חושבת שזה נובע מלחץ אך היא לא בטוחה. בנוסף, היא אומרת שאם היא חושבת מחשבות חיוביות אז בדרך כלל הכל בסדר. היא אמרה לי שכאשר חם לה היא מתחילה להיות מאוד אדומה, היא לא מרגישה טוב ובאותו הרגע היא לא בטוחה בעצמה.
    בנוגע לבעיה רפואית, רק העלתי את ההשערה, אבל מברור עם רופא המשפחה לא נמסר לי על בעיה מסויימת שיש לה.
    אשמח לקבל תשובה,
    תודה,
    יונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    12/02/2010

שלום יונית,
    קודם כל לא מדובר בהפרעה באישיותה, אלא בסוג של חרדה, אולי חרדה חברתית. טיפול קוגניטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק יכול היות יעיל מאוד וללמד אותה להוריד את הלחץ בסיטואציות האלה, על ידי לימוד שיטות הרפייה ועל ידי שינוי צורת החשיבה שגורמת לה להילחץ.
    אפשרות אחרת היא טיפול קבוצתי בחרדה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שירה
    16/02/2010

שלום סמדר,
    התוכלי להגיד לי ממה נובעים לחצים חברתיים אלו? מהם הגורמים לכך?
    בנסוף, יש אפשרות לטפל בבעיה זו דרך הבית, כלומר אולי פעילות שנמצאת במחשב או להזמין מישהו הביתה?
    אשמח לקבל תשובה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום יונית,
    אני לא יכולה לדעת ממה נובעים הלחצים האלה בלי להכיר יותר. זה יכול לקרות בגלל שהנושא החברתי הוא נושא רגיש במשפחה באופן כללי, או שהייתה פעם טראומה בנושא, כלומר שמישהו דחה אותה חברתית בצורה מעליבה ומפחידה במיוחד, או חוסר ביטחון כללי, וכו'.
    יש תקליטורים ותכונות מחשב שאפשר להשתמש בהם בבית שמיועדים ללימוד הרפייה והפחתת לחצים, וכמובן ספרים לעזרה עצמית בנושאים שונים שאפשר לקרוא בבית. אפשר להתעניין בחנות הספרים במדור פסיכולוגיה ובאינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו