בן 4.10 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4.10 חודשים
    אורית
    10/02/2010

מדובר בבן בכור ולו אחות קטנה בת שנה ו 4 חודשים . ראשית כל עלי לציין שמדובר בילד נבון, חכם, יש לו פשה עשיה ואלה הדברים שנאמרו עליו הן ע"י הגננות והן באבחון התפתחותי שעשינו לו עקב בעיה של מוטוריקה עדינה וגסה.
    מזה מס' כחודשיים שלושה שאני מגלה אצלו הרבה שינויים בהתהגות כמו למשל:
    הוא החליט שחלק מהחליפות הוא לא ילבש כי הינן פוטר, החליט שלובש רק חליפות עם ריצ'רצ'. (אחרי מעבקים איתו ונתתי לו להחליט בין 2 חליפות מדי יום, זה רק הלך והחמיר), אתמול בכה שיש לו בטן שמנה והסברתי לו שאין לו וזה המבנה של בני האדם (מדובר ביל רזה ואין לו בעיות אכילה), ילד מאוד תחרותי בכל תחום שקשור לתחרות אוהב לצפות (כדורגל, כדורסל, סנוקר וכו') אבל לא יודע להפסיד , אם הוא אישית מפסיד במשחקים ואפילו בן, מתפרץ בבכי חזק ונעלב. קשה לי לאחרונה להתמודד איתו, אני לא יודעת איך להסביר לו, אני עושה איתו המון שיחות אבל כל יום אותה בעיה של מה ללבוש, ואי אפשר לתת לו משחק אם מראש אני יודעת שיפסיד ויבכה וכו'

נא עצתך, אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.10 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשל בן 4 ו 10 חודשים

אורית
    10/02/2010

הבהרה לגבי הגיל בן 4 שנים ו 10 חודשים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 ו-10 חודשים

סמדר ריינר
    11/02/2010

שלום אורית,

את מציינת ש"עשית לו שיחות" אך לא מפרטת מה כוללות השיחות האלה. טבעי שילד בגיל הזה יהיה קשה להפסיד, ואפשר לתת לו כלים איך להתמודד עם תסכול. קודם כל צריך לתת הכרה לכך שמהצב מתסכל, רצוי לא מייד להגיד : "זה לא נורא" או "תלמד להפסיד" כי בעיניו זה כן נורא ושיחות מהסוג הזה, אם הן נעשות נותנות לו הרגשה שמוחקים את החוויה שלו. קודם כל צריך להכיר בחוויה שלו ואחר כך לחשוב ביחד איזה עוד דרכים יש כדי להתמודד איתה. כולל לשחק איתו ולהתייחס בהומור כשאתם מפסידים, לעשות מזה צחוק, להראות לו דרך דוגמה אישית שזה רק משחק והחיים לא תמיד כל כך קריטיים ורציניים. בעניין הלבוש לא הייתי נכנסת למאבקים איתו, אלא נאבקת רק כשמשהו עקרוני נורא, ובכך משדרת לו קצת יותר קלילות, לא הכל עניין של חיים ומוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו