בעיות בתחום החברתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בתחום החברתי
    תמי
    11/02/2010

שלום, יש לי ילדה בת 5.5 שמתקשה חברתית, בעצת הגננת החלטנו להזמין יותר חברות ולתווך ביניהם במשחק, ובנוסף למצוא מסגרת (כמו חוג וכד') שבה עובדים מס' ילדים בקבוצה עם מבוגר שמתווך ביניהם.
    האם יש לכם משהו להמליץ לי עליו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בתחום החברתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא ענו לי?

תמי
    12/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בתחום החברתי

סמדר ריינר
    12/02/2010

שלום תמי,
    לא תארת ממה נובע הקושי של הילדה בתחום החברתי, האם זה בגלל שלא יוזמת?האם בגלל שלא נענית ליוזמות של אחרים? האם בגלל שרבה, לא יודעת לחלוק, מסרבת לוותר, מציקה לילדים? האם בגלל שלא מזהה קודים חברתיים ולא מתנהגת בהתאם? לתת סתם טיפים שלא קשורים למהות הבעיה לא יועיל וגם יכול לגרום נזק. אם הגננת כבר הציעה לך הצעות והן נראות לך מתאימות, נראה לי שכדאי שתסתפקי בהן בשלב הזה, לא טוב "להפגיז" את הילדה בלחץ ופעילות יתר סביב העניין החברתי. פעילות חברתית אמורה להיות מהנה וכייפית ולא מלחיצה ומשימתית. כשבאות הילדות שהזמנתן הבייתה, תנסי לשים לב איך ביתך מגיבה ואיך זה הולך. אם הולך בסדר מצויין. אם לא, תנסי לשים לב מה קורה באינטראקציה ביניהן וממה נובעת הבעיה, ואם יש צורך תחזרי לפורום עם שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה נובעת מ...

תמי
    14/02/2010

הבעיה נובעת מכך שהיא לא יודעת לחלוק ולוותר, כשהיא רוצה לנצח והיא לא היא בוכה כשהיא משחקת משחקי תפקידים והיא לא מקבלת את התפקיד שרצתה היא פשוט לא משחקת.
    האמת שלי אין כל כך בעיה עם העובדה שהיא לא כל כך חברותית, הבעיה היא שהגננת מלחיצה אותי לגבי כיתה א', שהם חייבים לדעת לעבוד בקבוצה וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/02/2010

שלום תמי,
    אם הבעיה נובעת מכך שלא יודעת לחלוק ווותר, מה זה יעזור אם תזמיני אליה חברות לפני שפתרתם את הבעיה הזו?
    כדאי לשחק איתה בבית, לתת לה לנצח וגם להפסיד, להתייחס לכך בהומור, להפסיד גם בעצמכם ולעשות מזה קצת הומור גם, וללמד אותה שאפשר להתפשר, ואם לא קיבלה מה שרצתה אולי תקבל פעם אחרת, אולי תקבל משהו קרוב למה שרצתה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו