מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מבעלי חייםרונית12/02/2010
שלום, בני בן 5 ויש לו פחד וחרדה מכלבים, חתולים וכל בעלי החיים. בעבר היה לו מקרה של ליקוקים מכלב ענק כשהיה תינוק והגיב בהיסטריה אז יתכן שמאז החרדות.
לפני כמה שנים אמרו לי שזה פחד טבעי והתפתחותי ויעבור עד גיל 5. כיום המצב חמור עד כדי כך שכבר חצי שנה לא הולך לחברים מהפחד שאולי בטעות יש להם כלב בבית, בטיול ברחוב הוא רואה חתול ממרחק של 20 מ' מתחיל לבכות ולצרוח מאבד עשתונות ורץ לכביש. בגן המצב קצת השתפר כי יש פינת חי, בהתחלה נמנע לחלוטין אך היום הוא לא נמנע מלבקר בה פשוט לא מתקרב ולא נוגע. יש עליות ומורדות אך אני לא יודעת איך לעזור לו להתגבר, האם לקחת אותו לטיפול ואיזה סוג? האם אני צריכה הדרכה.
עלי לציין שבסך הכל הוא ילד נורמטיבי, (חמוד מאוד), לא מתבודד ונהנה מהחיים. חוץ מהחרדות מבע"ח יש לו גם את הפחדים ה"רגילים" מחושך וממפלצות אך זה לא מדאיג אותי.
אודה מאוד על עצה ועזרה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מבעלי חיים
סמדר ריינר12/02/2010שלום רונית,
ראשית את יכולה לנסות לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" לגבי פחדים אצל ילדים, ולראות אם יש משהו שאת יכולה ליישם. אם אתם לא מצליחים אפשר לפנות לפסיכולוג ילדים או לפסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם ולהתחיל טיפול בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)