זה אסור לא שלך....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זה אסור לא שלך....
    אוקסנה
    13/02/2010

שלום. ילד שלי בן 3.6 שנים. ילד מתצבן כשמזבירים לו זה אסור או זה לא שלך. בחוץ הוא חושב שכל משחק של ילד אחר הוא יכול לקחת. כשאני מזבירה זה לא שלך זה של ילד אחר הוא מתצבן ומרביץ את עצמו. איך לצאת מזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה אסור לא שלך....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לקבל "לא"?

נעמה סבג שמש
    13/02/2010

אוקסנה שלום,

חסר לי פרטים בנוגע להתנהלותו הכללית של הילד. האם הוא מתקשה לקבל "לא" גם בכל נושא אחר?איך את מתמודדת איתו כאשר אינך מרשה משהו? איך הוא מתנהג בהתקפי זעם וכיצד זה נגמר?
    את מציגה פה קושי לקבלת איסור וללקיחה של חפצים שלא שייכים לו.
    השתדלי, כשאת אוסרת דבר מה, לתת אופציות אחרות שהן מותרות. כמו כן, הקפידי ללמדו דרך דוג' אישית את איסור לקיחת חפצים של אחר. למדי אותו כיצד ניתן לבקש, למדי גם את ערך הפרטיות ואת ערך הנדיבות.
    את מוזמנת לתת יותר רקע.

על פניו נראה שהקושי הוא יותר שלך, בלהציב לו גבולות בצורה ברורה.
    בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    14/02/2010

ילד לא אוהב מילה "לא". כשאומרת לו "זה אסור עכשיו" הוא מתצבן, צועק ומרביץ לעצמו. ואז אני עוזבת אותו בגלל שאני רואה שהוא מרביץ. פעם הוא היה מרביץ לעצמו כשהיה מתלהב. היום בכל מצב שלא טוב לו מרביץ. אמת שתמיד היתי אומרת לו "בסדר" או "כן" כי היה קטן. היום הוא עוסה הרבה דברים שאני לא אוהבת והוא לא מוכן לקבל "לא". אם זה בבית אני יכולה לתת לו לעשות מה שהוא אחר. אם אנחנו בחוץ אז אני בבעיה. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקבל "לא"

נעמה סבג שמש
    16/02/2010

אוקסנה שלום,

הילד צריך ללמוד לקבל את המילה "לא" ועלייך ללמדו.
    כשהוא בוכה ומרביץ לעצמו זה לא סיבה לוותר לו, כי כך את מחזקת את ההתנהגות הזו ומלמדת אותו שזאת אכן הדרך.
    עלייך לעזור לו, לחבק אותו, להחזיק את ידיו, לשקף לו את הרגשתו, לתאר לו את מה שהוא מרגיש במילים, לתת לזה שם ולגרום לו לראות שאת מבינה אותו.
    הכנעות למעשיו רק תחזק ותגביר את ההתנהגות הלא רצוייה.

את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא גבולות בסמכות הורית, הן באתר זה והן באתר שלי.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אוקסנה
    16/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו