מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה אסור לא שלך....אוקסנה13/02/2010
שלום. ילד שלי בן 3.6 שנים. ילד מתצבן כשמזבירים לו זה אסור או זה לא שלך. בחוץ הוא חושב שכל משחק של ילד אחר הוא יכול לקחת. כשאני מזבירה זה לא שלך זה של ילד אחר הוא מתצבן ומרביץ את עצמו. איך לצאת מזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לקבל "לא"?
נעמה סבג שמש13/02/2010אוקסנה שלום,
חסר לי פרטים בנוגע להתנהלותו הכללית של הילד. האם הוא מתקשה לקבל "לא" גם בכל נושא אחר?איך את מתמודדת איתו כאשר אינך מרשה משהו? איך הוא מתנהג בהתקפי זעם וכיצד זה נגמר?
את מציגה פה קושי לקבלת איסור וללקיחה של חפצים שלא שייכים לו.
השתדלי, כשאת אוסרת דבר מה, לתת אופציות אחרות שהן מותרות. כמו כן, הקפידי ללמדו דרך דוג' אישית את איסור לקיחת חפצים של אחר. למדי אותו כיצד ניתן לבקש, למדי גם את ערך הפרטיות ואת ערך הנדיבות.
את מוזמנת לתת יותר רקע.
על פניו נראה שהקושי הוא יותר שלך, בלהציב לו גבולות בצורה ברורה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה14/02/2010ילד לא אוהב מילה "לא". כשאומרת לו "זה אסור עכשיו" הוא מתצבן, צועק ומרביץ לעצמו. ואז אני עוזבת אותו בגלל שאני רואה שהוא מרביץ. פעם הוא היה מרביץ לעצמו כשהיה מתלהב. היום בכל מצב שלא טוב לו מרביץ. אמת שתמיד היתי אומרת לו "בסדר" או "כן" כי היה קטן. היום הוא עוסה הרבה דברים שאני לא אוהבת והוא לא מוכן לקבל "לא". אם זה בבית אני יכולה לתת לו לעשות מה שהוא אחר. אם אנחנו בחוץ אז אני בבעיה. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל "לא"
נעמה סבג שמש16/02/2010אוקסנה שלום,
הילד צריך ללמוד לקבל את המילה "לא" ועלייך ללמדו.
כשהוא בוכה ומרביץ לעצמו זה לא סיבה לוותר לו, כי כך את מחזקת את ההתנהגות הזו ומלמדת אותו שזאת אכן הדרך.
עלייך לעזור לו, לחבק אותו, להחזיק את ידיו, לשקף לו את הרגשתו, לתאר לו את מה שהוא מרגיש במילים, לתת לזה שם ולגרום לו לראות שאת מבינה אותו.
הכנעות למעשיו רק תחזק ותגביר את ההתנהגות הלא רצוייה.
את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא גבולות בסמכות הורית, הן באתר זה והן באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)