איך התמודד?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך התמודד?
    רוני כ
    13/02/2010

שלום, אני אמא לילדה בת שנתיים ו5 חודשים.
    לפני מספר שבועות הלכתי עם ביתי לילדה בת גילה (שלושה חודשים גדולה ממנה) הביתה.
    אותה ילדה התייחסה באלימות כלפי הבת שלי, צביטות, משיכות בשיער ועוד.
    ביתי לא ידעה איך להתמודד עם אותה ילדה מכיוון שעד אז לא נחשפה להתנהגות מסוג זה.
    מחר אותה ילדה אמורה להגיע אלינו הביתה לניסיון נוסף. אני מתלבטת האם נכון היה להזמין אותה אלינו ואיך עלי לנהוג במידה ואותה התנהגות תחזור על עצמה? אילו כלים עלי לתת לביתי בכדי להתמודד בסיטואציות כאלו?
    האם זה יכול לפגוע בביטחון העצמי שלה?
    אודה על תשובתכם,
    רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך התמודד?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/02/2010

רוני שלום,
    התופעה שאת מתארת לצערנו נפוצה בגילאי שנתיים-שלוש, ונובעת מכך שילדים לא רכשו עדיין כישורים שפתיים מספיקים כדי לבטא את עצמם ולפתור קשיים בינאישיים, ולכן הם עושים זאת באמצעות הגוף, עליו הם סומכים יותר.
    נשיכות, צביטות ומכות נפוצים בגילאים אלו כאמור, ולכן אין סיבה שהדבר יפגע בביטחון העצמי של בתך. יחד עם זאת, איני מבינה מדוע את רוצה להפגיש את בתך עם ילדה שהיא מאוד אלימה כלפיה ומה הערך של המפגש בעינייך. כמובן שבמידה ויש אלימות, יש להפריד בין הילדות במהירות, לתת לנפגעת את התחושה שהמבוגרים מגינים עליה, ולהציב גבולות לפוגעת.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו