מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה תפסה אותנו באמצעאילה14/02/2010
שלום,
פעם ראשונה שזה קורה: הבת שלי, בת 9, תפסה אותי ואת חבר שלי (שנינו גרושים) באמצע סקס, כי שכחתי לנעול את הדלת. לא ברור מה היא ראתה, כי הייתה מטושטשת, אמצע הלילה, ויכול להיות שמנורת השולחן סינוורה אותה, יכול להיות שלא. חבר חדש, 3 חודשים. הילדה מכירה אותו כאבא של..(יש לו 2 בנות, לי 3, והילדים משחקים יחד, דאגנו להתנהג יפה ליד הילדים, שלא לחשוף את הקשר האינטימי עד עכשיו).
מה לעשות: לדבר איתה? לא לדבר ולחכות לסימנים ממנה?
האם זה יכול לגרום לה לדחות אותו?
זקוקה לעזרתכם, תודה. אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה תפסה באמצע
סמדר ריינר14/02/2010שלום אילה,
אכן מצב מביך ומעורר שאלות רבות. מעניין שמכל השאלות מה שבחרת להדגיש הוא האם זה יגרום לה לדחות אותו. בכך זה נשמע שאת יותר דואגת לחבר מאשר לה. (אני לא אומרת שזה באמת כך, אבל זה מה שפירטת בשאלה). השאלה האם היא היא תדחה אותו או לא, לא קשור בהכרח למה שהיא ראתה אלא למערכת היחסים בבית, הקשר עם אביה, והתחושה עד כמה הקשר החדש שלך בא על חשבונה. אני יוצאת מתוך הנחה שמשהו היא ראתה, גם אם לא את הפרטים של הפעילות שלכם, היא כן חשה וראתה טוב מאוד שכשהיא צריכה את אמא בלילה אמא הייתה עם מישהו אחר, וזו הייתה הפתעה מסויימת (בהנחה כמובן שעד עכשיו היא לא ראתה ולא שמעה כלום, מה שאני קצת בספק לגביו).
בהחלט יש מקום לשוחח איתה, להגיד לה שקרה משהו מביך בלילה, היא חיפשה אותך וראתה שאת עסוקה עם מישהו אחר, וחושב לך לשמוע איך מרגישה ומה היא חושבת. לא הייתי עושה חקירה מה בדיוק היא ראתה אלא יותר מתייחסת לרגשות שלה. היא יכולה להעלות כל מיני דברים, החל מחששות שונים, ביקורת, גועל, סקרנות, שמחה בשבילך, עלבון וכעס וכו'. הייתי מקשיבה לכל מה שעולה בלי התגוננות, ובלי לחשוב כרגע על החבר ועל מה זה יעשה למערכת היחסים, נותנת לה להיות במקום הראשון, לאורך השיחה, ומנסה לדבר איתה על כך שמה שלא יהיה טובתה תמיד חשובה לך, למרות שיש לך גם חיים פרטיים. ושאכן לא דיברת על כך איתה מקודם והיא לא ידעה אבל עכשיו היא יודעת, ואת מכבדת את כל התחושות שלה לגבי הנושא. וכמו כן כדאי להנהיג שבבית נכנסים רק אחרי דפיקה בדלת לחדר של מישהו, וזה אמור גם לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)