מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מסגרת מתאימהחנה בן משה14/02/2010
ביקשתי עזרה לגבי התאתמת קבוצת גיל -לילד שלי שהוא בן שנה ןשלושה חודשים ..כיום--לשנה הבאה . כמו שכתבתי, הילד הוא הכי קטן בגן והוא נמצא בקבוצת הקטנים שבה יש 12 ילדים בקבוצה. אחריו ישנם ילדים בני שנה ושבעה חודשים עד שנתיים וחודש. הגננת ממליצה להשאיר אותו עוד שנה בקבוצה של קטנים ולא להעביר אותו לקבוצה יותר גדולה עם הילדים שאיתם הוא נמצא בגן. לילד אין עקבות בהתפתחות--הוא מתחיל ללכת ואומר מילים בודדות ...ואוהב שקוראים לו סיפורים מספרים. תודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת מתאימה
חנה בן משה17/02/2010הילד שלי נמצא בגן שאני בוטחת בגננות שלו....ואני רוצה להשאיר אותו באותו גן בשנה הבאה, המחולק למספר קבוצות גיל.
כיום הילד שלי בן שנה ושלושה חודשים והכי קטן ----כל שאר הילדים הם בני שנה ושבעה חודשים ושנתיים +. הגננת ממליצה לא להעלות אותו לקבוצה של גדולים עם חברי הגן---אלה להשאיר אותו בקבוצה של קטנים עם ילדים חדשים --שם הוא יהיה הכי גדול---במרווח של 4 עד שנה ומספר חודשים מהשאר . מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
ד''ר שירי שדה שרביט20/02/2010חנה שלום,
ראיתי כי שאלתך נותרה מיותמת, וייתכן כי הדבר הוא כיוון שאין תשובה ברורה לשאלתך. אף אחד מהמצבים הוא לא אידיאלי עבור בנך, ברור שאם התפתחותו של הילד תקינה, אזי עדיף שהוא יהיה עם ילדים שהם בני גילו, ולא הקטן ביותר או הגדול ביותר.
כדאי לברר עם הגננת מדוע היא ממליצה להשאיר אותו בגן הנוכחי - מצד אחד, אם הוא כבר מסתדר ומשתלב עם הילדים הגדולים יותר, אז הוא יכול להמשיך איתם הלאה, ומצד שני, ייתכן והיא חשה שהוא לא הצליח לקבל מהגן את מה שהוא זקוק לו ומעבר לקבוצה בוגרת מדי יהיה מוקדם מאוד עבורו.
אתם מצויים בדילמה לא פשוטה, שלצערי אין לה פתרון קל.
בהצלחה בהמשך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
חנה בן משה21/02/2010תודה רבה על תשובתך...אני מרגישה שבני מתחיל להסתדר עם הילדים שבקבוצה שלו--במיוחד בשבועיים האחרונים -מאז שהוא התחיל ללכת . אני בתקווה שפער הגילאים (שהוא 4 חודשים)יצתמצם בשנה הבאה.
הסיבה שהגננת רוצה שבני ישאר שנה נוספת בקבוצת הקטנים היא אחותו. בשנה הבאה הקבוצה של בני והקבוצה של אחותו-שהיא ביתי (שהיא כיום בת שנתיים ועשרה חודשים) יתחלקו בחדר אחד--ויהיו להם פעולות משוטפת הנעשות ע"י אותו הצוות. כיום בני נמצא בקבצה של קטנים בחדר אחר-עם מטפלת וסייעת שונות.
הגננת טוענת שהילדה תרגיש רגשות אחריות כלפי האח הקטן, שהם התמודדות לא תקינה לגילה. האם הגננת צודקת ?
תודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט22/02/2010חנה שלום,
תוספת המידע לגבי האחות היא מאוד משמעותית. יש לכך משמעות ששני אחים נמצאים יחד. לרוב אנחנו מעדיפים שילדים יהיו במסגרות שונות כדי שיוכלו לפתח עצמאות ונפרדות, כמובן תואמות לגיל. התגובות של האחות הגדולה יכולות להיות לא רק "אימהיות" ובוגרות אלא גם באופן טבעי - כעס, מאבק עמו על אותם המשאבים, אותם המשחקים, אותם החברים, שיימשך גם בבית. חשוב לקחת זאת בחשבון.
כפי שכתבתי, אין פתרון קל לבעייתך. כמובן שעדיף שכל ילד יהיה עם בני גילו.
בהצלחה בהחלטה הלא-פשוטה הזו,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
חנה בן משה24/02/2010תודה רבה על תשובותייך ועזראתך. נראה לי שאם בני אכן יפתח קשרי חברות עם הילדים בגן(והוא כבר מתחיל) אני יעלה אותו איתם לקבוצת הגדולים. היום נודע לי שיש 3 ילדים הגדולים ממנו בשלושה -וארבעה חודשים. אנימקווה שבשנה הבאה ההבדל לא יהיה כל כך משמעותי-.
בהקשר לאחות --אני אנסה לשמור על קישרי החברות שהם יוצרים, כל אחד לעצמו. כמו כן הם יהיו בקבוצות שונות --רק באותו חדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)