מריבות קשות בין תאומות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מריבות קשות בין תאומות
    טובי
    14/02/2010

שלום רב. שמי טובי , אמא לילד בן 4.2 שנים ותאומות בנות 1.8 שנים. אבקש את עצתכם בנוגע למריבות קשות בין התאומות. אחת התאומות מרביצה לשניה כל הזמן. היא רודפת אחריה בכל הבית, ובכל דבר שהשניה נוגעת הראשונה לוקחת לה. היא פשוט חוטפת לה כל דבר כל הזמן! היא גם מרביצה לה, נושכת , מושכת ועוד. הקטנה מתנהגת בחוסר אונים ובוכה לא מנסה לקחת חזרה וכך יוצא שעליי להפריד כל הזמן בין השתיים. מה לעשות? ניסיתי לומר לה שאסור, להזיז אותה אבל אני כבר מיואשת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריבות קשות בין תאומות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומות רבות

ליאת גרוס
    17/02/2010

שלום טובי
    ראשית אני רוצה לציין כי מריבות בין תאומות בגיל זה הן דבר חשוב המסייע להן להיפרד זו מזו. עצם המריבה מגדירה "שלי" ולא "שלך" אני ואת זה לא אותו דבר ויש לכל אחת דברים שונים. זהו הגיל בו הן מתחילות להגדיר את עצמן, להיפרד מההורים ואחת מהשנייה ולכן מריבות זה נורמלי. יותר מידי מריבות זה כבר מעיד על בעייה מסויימת בנפרדות ולכן חשוב לבדוק לעומק תחום זה.
    האם יש לכל אחת דברים שהם שלה? ספרים שלה, בגדים שלה, משחקים שלה. חשוב שיהיו. לא רק דברים משותפים. במריבות הן מבקשות שתהיה הפרדה.
    אם יש רק אחת שתמיד מרביצה , זו גם בעייה. האם היא יותר דומיננטית או פחות ? האם מקנאה ? מה קורה בדינמיקה בין שתיהן? שווה בירור מעמיק יותר.
    בינתיים חשוב להעביר מסר ברור שאסור להרביץ בבית. חשוב להגיב ע"H סנקציה מתאימה בכל פעם שיש אלימות.

תהנו מהתאומות והילד.
    בהצלחה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו