מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות לא רגילה בזמן שהייה אצל האבסטפני14/02/2010
שלום,
שמי סטפני ואני אמא להילה בת ה שנתיים ושלושה חודשים. ילדה בוגרת ומאוד מפותחת שיכלית לגילה.
בחודש האחרון שהיא הולכת למפגשים אצל האב (אחת לשבועיים שישי-שבת) היא נוטה להתנהג מופרע לפי דברי האב היא מרביצה ובועטת!!
יש לציין כי עד לפני חודש וחצי היא הייתה מרביצה מידי פעם שלא ידע לבטא את שרצונה והיום זה מאוד לא שיגרתי אצלה להרביץ... ובמיוחד לא לבעוט . האב טוען שהיא חוזרת על התנהגות זו כמה וכמה פעמים במהלך השהייה הקצרה אצלו.
גם משיחות עם המטפלות וגם לפי ההתנהלות בבית אין אנו רואות את זה בתדירות שהאב טוען ולא ניראה משהו חריג לא למטפלות בגן ולא לי ..
לשאלתי:
האים זה נורמלי עדיין תופעות שכאלו אצל ילדה בת שנתיים ושלושה חודשיים?
יש קשר למעברים אליו?
יש לציין שאלו תגובותבדר"כ שלא מרצים אותה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא רגילה בזמן שהייה אצל האב
סמדר ריינר14/02/2010שלום סטפני,
זו עדיין התנהגות שיכולה להחשב נורמלית בגיל הזה, בודאי שלא מופרעת. אך לא זו הבעיה, את אומרת שבמקומות אחרים היא לא מתנהגת כך, כי היא כבר רכשה לעצמה כלים אחרים. כלומר יש משמעות לכך שזה קורה לה דווקא אצל האב. מדוע, אני לא יודעת. אם הוא רוצה עזרה בעניין, כדאי שיפנה בעצמו ויתאר מה בדיוק קורה, כדי שניתן יהיה לעזור לו ישירות. זה נשמע לי שהוא חסר אונים כלפי העניין ושם את זה על מופרעות של הילדה, בעוד שהיה עדיף אם היה לוקח אחריות ומנסה לבדוק מה ניתן לעשות כדי לשנות זאת. עצם העובדה שהוא מוטרד אבל את זו ששואלת מעידה בעיניי על כך שאולי את לוקחת אחריות במקומו. זה משאיר אותו שוב במקום של מי שלא יודע מה עושים ולאן פונים, ולא נותן לו להתחיל לקחת אחריות על האבהות שלו וללמוד מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא שיגרתית אצל האב
חי רמי15/02/2010שלום
שמי חי רמי ואני אב גרוש לילדה בת שנתיים מקסימה ומפותחת שיכלית לגילה.
לפני כמה ימים פירסמה גרושתי בפורום שאלה לגביי התהנגות הילדה בחודש האחרון אצלי ונענתה ע"י סמדר ריינר.
הייתי רוצה לציין כי כל השאלה כשלעצמה הוצאה מכלל הקשר.
לבעיה:בחודש האחרון כשהילדה שוהה אצלי בסופיי שבוע אני נתקל בכמה קשיים עם הילדה שמתבטאים באלימות מצידה.
יש לציין כי כשהייתה בת שנה בגן הילדים הייתה חוזרת כל יום עם סימנים חדשים על גופה כמו נשיכות ומכות יבשות לפעמים שריטות אך להבנתי זו דרך הביטוי בה משתמשים הפעוטות.
השנה הילדה החליפה את הגן בו הייתה והשתלבה מצויין למעט שבתקופה האחרונה(חודשיים וחצי לערך),הילדה חזרה להשתמש באלימות כאמצאי ביטוי ואף האם דווחה מהמטפלות של הילדה על אילמות מצידה.
בביקורים אצלי שנערכים אחת לשבועיים בסופ"ש הילדה ממשיכה להתנהג באלימות כשהיא לא מקבלת את מבוקשה גם אליי וגם בביקורים עם ילדים בטווח הגילאים שלה.
אני מנסה לקחת אותה לצד כשאני רואה את ההתנהגות הזו באותו הרגע ולדבר איתה בגובהה העיניים ולהסביר לה את הסיטואציה שאותה עברנו.
מה עוד אפשר לעשות כדיי להגיע עם הילדה להבנה שהתנהגות באלימות היא לא הפיתרון לאי קבלת בקשותיה?
תודה
חי רמי חדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא שגרתית אצל האב
סמדר ריינר15/02/2010שלום חי רמי,
אני שמחה שפנית בעצמך, כי כך אני יכולה לנסות להבין טוב יותר את הפרטים ולא מיד שניה.
אשמח אם תפרט יותר מהן הסיטואציות בגן ובבית אצלך בהן הילדה משתמשת באלימות. כמו כן אשמח לשמוע מהם הדברים שאתה אומר לה "בגובה העיניים".
דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת - מה קרה לדעתך לפני חודשיים וחצי שיכול להסביר את השינוי בהתנהגותה ומתי נפרדתם/התגרשתם.
לאחר קבלת הפרטים האלה אוכל לעזור לך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)