קשיי פרידה והירדמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה והירדמות
    דינה
    11/10/2007

שלום רב,

יש לי שני ילדים (ילדה בת 4 וילד בן שנתיים) שותפים לחדר.
    לפני כמה חודשים העברנו את בני למיטת נוער, מאז אותו יום ובתקופה האחרונה זה אף החמיר הוא לא הולך לישון. (יש לציין שבעבר במיטת התינוק הוא היה נרדם בקלות וישן רצוף כל הלילה)
    מיד כשמשכיבים אותו הוא יורד מהמיטה ובא חזרה לסלון, שלב הירידות הללו יכול להימשך שעות ולא עוזר שאני מחזירה אותו שוב ושוב.
    בסופו של דבר לאחר שגם אני כבר מאד עייפה ועצבנית הוא נשאר לפעמים בסלון ונרדם שם ובמידה וגם אני רוצה ללכת לישון הוא בא לישון איתי במיטה.( יש לציין שבעלי עובד לפעמים בלילות ולא נמצא, כשבעלי נמצא הוא פחות יורד מהמיטה אך גם אז ה"טקס" ארוך ומייגע ולפעמים הוא נרדם במיטה עם אחותו).
    ניסיתי להחזיר אותו למיטת התינוק אך הוא בוכה שהוא רוצה לרדת ולישון במיטה של הגדולים.
    לפעמים אחרי הרבה זמן של בכי במיטת התינוק אני מורידה אותו למיטת הנוער ואז הוא נרדם.
    אשמח לשמוע האם יש דרך קלה ונינוחה יותר לפרידה בלילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה והירדמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה בלילה

שרון באומל
    11/10/2007

שלום דינה.
    המעבר למיטה אחרת כרוך, פעמים רבות, בתהליך הסתגלות. כמו כל תהליך הסתגלות, הוא לוקח זמן ולעמים שזור בקשיים. באופן קונקרטי הייתי מציעה להאריך את טקס השינה לתקופה זו. בנוסף, הייתי הולכת לבחור יחד עם הילד משהו עימו הוא יישן בלילה, תוך כדי תיאור שאותו "משהו" ישמור עליו בלילה. אפשר לשיר לו שירי ערש ליד המיטה עד שיירדם, להקריא כמה סיפורים, להשאיר אור קטן בחדר וכו'.
    אני רוצה לציין שבגיל שנתיים מתחילים להתעורר כל מיני פחדים אצל כל הילדים, ואולי זה הרקע לחוסר יכולתו לישון במיטה החדשה. כדאי לברר זאת עימו, דרך משחק או סיפור. אם אכן כך הדבר, יש כל מינ סיפורים העוסקים בפחדים בלילה (כגון "ננה בננה" "טרמפ על מטאטא" ועוד).
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו