האם פסיכוסומטי ומה עושים??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם פסיכוסומטי ומה עושים??
    תמי
    14/02/2010

צהריים טובים,
    אני אמא לבת שנתיים ושמונה חודשים - על פי רב בריאה ביותר ושמחה. היא מאוד מילולית ומתבטאת בברור רב ! עד לתקופה זו שהתה במחיצתינו - ההורים ואצל אמא עם ילד שטיפלה בשניהם. בחודש האחרון אנחנו מנסים "מסגרת" חדשה עבורה - ביתית ועם מעט מאוד ילדים. מעבר לכך אני בהריון בחודש
    בשבוע האחרון היא החלה להתלונן על כאבי בטן. העניין הוא שזה קורה לה רק בנוכחותי )-:
    הכאב הוא ללא ספק ממשי ועדיין אינני יכולה להסביר את התופעה. ברגע שאספתי אותה מן הגן, אמרה שכואבת לה הבטן. ובעוד מספר פעמים נוספות. מינון הכאבים ירד בימים האחרונים ( היא בגן רק בימים ב' ג' ד' ) ובכל שאר הזמן מאז בילתה במחיצתינו ההורים - מאז לא התלוננה מלבד לרגע קצרצר אחד ופסקה, אך כל לילה היא עדיין מתעוררת מתוך שינה ובמשך כ 5 - 20 דקות ( ככל שעברו הימים זה התקצר ) היא מתהפכת ומתפתלב ואף בוכה וכשאני מבררת - היא אומרת שהבטן כואבת.. ושוב נרדמת. בבוקר היא קמה כמו חדשה שמחה וצוהלת כאילו לא היה כלום.
    בתחושה שלי זה משהו שהיא מעבירה רק אלי. אביה מעולם אף לא שמע תלונה כזו. בלילות אני זו שמתעוררת לתוך הכאב ( היא ישנה איתנו ).
    האם זה פסיכוסומטי? כיצד מגיבים? האם זה מעיד על גן שאיננו נכון עבורה? אשמח לכל ייעוץ והבהרת הנושא.. רק רוצה שהיא תהיה שמחה ורגועה )-:
    מודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם פסיכוסומטי

סמדר ריינר
    14/02/2010

שלום תמי,
    קודם כל לא ניתן לדעת בוודאות ולכן כן כדאי לבקר אצל רופא ילדים ולבדוק את הנושא. שנית ילדים הם לא תמיד רגועים ושמחים. מהמטרה המושלמת הזו כדאי להרפות. זה גם לא אומר בהכרח שהגן לא טוב עבורה, אלא שקשה לה להסתגל. אפשר לנסות ללוות את המעברים שעוברים עליה במילים - "את בגן חדש, ואולי קצת קשה להתרגל ולכן כואבת לך הבטן", או "מתחשק לך להיות ילדה קטנה של אמא ואולי בגלל זה זה את צריכה פינוקי" וכו'. על הילדה מופעל כרגע לחץ, טבעי אומנם, אבל לא קל, להיות גדולה, היא גם עוברת לגן חדש עם עוד ילדים וגם עוד מעט יהיה לך אח או אחות. כדאי לשדר לה את המסר שאומנם היא גדלה, אבל מדי פעם מותר יהיה לה לחזור להיות תינוקת קטנה של אמא, ואז אולי היא לא תצטרך לפתח כאב בטן בשביל זה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו