התקפי זעם אצל ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם אצל ילד בן 4
    שרון
    11/10/2007

יש לנו ילד מקסים בן 4 וקצת. לעיתים, ולא ברור לנו כל כך מה הטריגר, הוא נתקף בהתקפי זעם. זה קורה כשמשהו מכעיס אותו, כשהוא לא מקבל משהו שהוא מאד רוצה ובמצבים נוספים. הוא מתחיל לבכות, לא מצליח להרגע, להשתולל. אנו לא מצליחים להרגיע אותו בשום צורה. לא צעקות, לא דיבור. הוא פשוט נאטם לגמרי, נכנס למצב היסטרי, לא מפסיק לבכות, עקשן. הוא יכול להגיע למצב שבו הוא מרביץ לנו, הוא לא מוכן לשבת במקום אחד ולהרגע. הדבר יכול להימשך זמן רב (מעל שעה) עד שסוף סוף הוא נרגע. הוא מבקש סליחה, מבטיח שזה לא יקרה, וכך עד הפעם הבאה. אנו ממש חסרי אונים. אין לנו מושג איך להתמודד עם ההיסטריה. כשהוא נכנס למצבים אלו, הוא לא מקשיב לכלום. יש לנ וילדה גדולה שמעולם לא התנהגה ככה. איך עלינו להגיב במצבים אלו? ניסינו גישות שונות: להתעלם, לנסות להרגיע, לדבר, לצעוק, להכניס אותו לחדר שירגע ולא לאפשר לו לצאת עד שיפסיק. שום דבר לא עוזר. ההתקפים האלו יכולים להימשך זמן רב, ואז הוא נרגע וחוזר להתנהגות רגילה כאילו כלום לא קרה. לנו זה עולה בבריאות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם

שרון באומל
    16/10/2007

שלום שרון
    קבלי התנצלותי על זמן תגובה ארוך לשאלתך. משום מה היא "נאבדה" בים השאלות.
    לגבי בנך, אנא כתבי מעט יותר: האם זה ככה רק בזמן האחרון? ואם כן, את יכולה לחשוב על אישזשהו שינוי שחל בחייו בזמן האחרון שיכול ליצור תסכול? אם לא, האם את יכולה לכתוב איך היה בתור תניוק? איך מסתדר בגן? האם יש לו חברים וכל דבר אחר שנראה רלוונטי.
    ממה שכתבת נראה לי שניסיתם את כל שיטות הצבת הגבולות וזה לא עוזר, לכן אני מציעה לנסות להבין יחד מה קורה בעולמו הפנימי של בנך.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם אצל ילד בן 4

שרון
    17/10/2007

הי,
    להלן התשובות לשאלותיך. גם בעבר היו לו התקפי זעם, מאז שהוא היה קטן. זה לא משהו חדש, וזה לא משהו שקורה תמיד. אבל, הוא פשוט גדל, נהיה חזק ועוצמת התגובה גברה. בגן הולך לו מעולה, הוא מאד חברותי ואהוב על כולם. קשה לי לאבחן את הטריגר להתקפי הזעם. זה קורה בדרך כלל אם אחותו "מנצחת" אותו במשהו, אם הוא לא מקבל ממתק שהוא מאד רוצה. בדרך כלל דברים מאד שטותיים. הוא מתחיל לייבב. הוא יכול להמשיך ככה הרבה זמן. שרמת הכעס שלנו על הייבבות עולה, כך גם עולה עוצמת הייבבות. בשלב כלשהו הוא מתחיל להאטם. לא עוזר שאומרים לו שיפסיק, שניקח לו צעצוע אהוב, שנשלח אותו לחדר לפרוק את העצבים. בשלב כלשהו, כשהוא כבר אטום לחלוטין הוא מתחיל "להיתלות" עלי, למשוך לי בבגדים, אני לא ממש מצליחה לנתק אותו וכך אנו ממשיכים לעלות בסולם. בפעם האחרונה פשוט נאלצתי להכניס אותו בכוח לחדר כשהוא צורך ובועט (כי לא הצלחתי להשתחרר ממנו בשום דרך אחרת), סגרתי אותו בחדר. הוא העיף בחדר שלו כל מה שיכול היה ואחרי 10 דקות פתאום היה שקט. כשפתחתי את הדלת הוא עמד כמו שה תמים, אמר שנרגע והתחיל לסדר. קשה לנו לדעת איך להגיב. אני כבר רואה בראש את כל השלבים כשהוא מתחיל עם היבבות. אני בטוחה שזה משחקי כוח, אנחנו רק לא בטוחים איך להתמודד איתם....
    חוץ מזה, הוא גם די מציקן לאחותו הגדולה, בכל הזדמנות שיש לו הוא מנסה " להכניס" לה באיזושהי צורה, למרות שהיא באמת ילדה טובה ובאמת לא מציקה לו (אני עוקבת אחרי זה מקרוב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם

שרון באומל
    17/10/2007

שלום שרון
    כיוון שההתנהגות של בנך אינה אופיינית לגיל, נראה לי שהיא מבטאת מתח ותסכול רב. מסיבה כלשהיא נראה לי שהוא מחפש את קרבתכם הפיסית (נתלה על הבגדים) באופן לא אדפטיבי.
    אני מציעה לפנות לאיש מקצוע באיזור מגוריכם, על מנת לנסות להבין את המתחולל בעולמו הפנימי של ילדכם ולמצוא יחד דרך לעזור לו.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו