מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד כעסנימירית15/02/2010
שלום לכן,
יש לי ילד בן שלוש ושלושה חודשים שלאחרונה כל מה שאני אומרת לו לא לעשות הוא עושה הפוך בכוונה , לא מקשיב למה שאני אומרת , מרביץ לאחיו בן השנה וחצי , מגין אלימות כלפי כשמשהו שאני אומרת לו לא מוצא חן בעינו. מעבר לזאת כל בקשה שלו מלווה בבכי , אם אני רק קצת מתרחקת ממנו ( הוא בסלון ואני במטבח) הוא קורא לי בצעקות ובכי . בדקתי עם הגננת האם התופעה הזו קיימת גם בגן , וכמובן שלא , הוא הילד הכי מקסים בגן ,הכי האוהב ולא צועק ולא כועס.
אני ממש מיואשת כי התופעה הזו החלה לקראות גם כשאני יוצאת איתו לגן שעשועים, לחברים ולמשפחה ואני לפעמים קצת במבוכה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מאיימת , אם תצעק אז... , אם תרביץ אז ...
חשוב לי רק לחדד דבר אחד והוא כשהוא נולד הוא היה הבן היחיד שלנו והנכד הראשון משני הצדדים , הסבים והסבתות פינקו אותו בלי סוף וגם אנחנו . היום בהיותו בן שלוש יש לו אח וכבר בני דודים .
אודה להתייחסותך/הכוונתכם מה עלי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר16/02/2010שלום מירית,
יש כאן כמה דברים שלא בהכרח קשורים אחד לשני. המרדנות שאת מתארת שהילד עושה הפוך ממה שאת אומרת היא תופעה שאופיינית לגיל, בגיל הזה ילד מתחיל לעמוד על עצמאותו וחלק מזה נעשה דרך למצוא את דרכו ולהבדיל את עצמו ממכם על ידי כך שהוא רוצה לעשות דברים בדרכו ולא בדרך שאתם רוצים. את זה צריך לקבל למעט דברים מסויימים שתקבעו לכם כקווים אדומים ששם לא מוותרים לו.
כשהוא מפגין אלימות, זה יכול היות קשור לכך שאין לו כלים אחרים עדיין לבטא את אי שביעות רצונו. כאן צריך לעזור לו למצוא מילים לבטא את תחושותיו. כמו למשל "אני יודעת שזה מעצבן שלא קיבלת מה שרצית, עכשיו בוא נחשוב יחד איך עוד אפשר להגיב חוץ מלהרביץ." וללמד אותו דרכים נוספות, כמו, לבקש שוב, להמתין ולקבל אחר כך, להסתפק במשהו חליפי וכו'.
לגבי הבכי חושב לא להתרשם מהבכי ולא לציית לו, כי ייתכן והוא מנסה לשלוט בך באמצעות הבכי. חשוב להגיד שאפשא להגיד אותו דבר בלי בכי, וכשהוא יירגע תשמחי להקשיב לו. חשוב לעמוד בזה ולהיות עיקבית, אם את נענית לו כשהוא בוכה ללא סיבה (לא כשהבכי אמיתי בגלל סיבה מוצדקת כמובן) הוא לא ילמד להפסיק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד כעסני - המשך
מירית16/02/2010תודה על תשובתך המהירה.
את לא חושבת שהתנהגותו גם קשורה לעובדה שיש לו אח קטן והוא מקנא לו.
לפעמים אני מרגישה שהוא עושה את מה שהוא עושה מכיוון שהוא רוצה למשוך את תשומת ליבי כשאני מטפלת או מתייחסת לאחיו ואני לא יודעת כיצד לנוהג . האם לגשת אליו מיד שהוא קורא לי או שלהמשיך ולהתעסק עם אחיו ( החלפת חיתול, משחק וכו')
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3
סמדר ריינר17/02/2010שלום מירית,
בהחלט ייתכן. גם ע כך יש מקום דבר איתו, להכיר ברגשותיו, לתת להם לגיטמציה, ועדיין לעזור לו למצוא דרכים נוספות להתמודד מלבד בכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)