ילדה בת שש עם מצבי רוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שש עם מצבי רוח
    לילך
    16/02/2010

שלום,
    ביתי בת השש, ילדה נבונה לדעת המורה והסובבים אותה. בדרך כלל עליזה ופטפטנית, נתונה למצבי רוח. הילדה יכולה להתחיל את היום בחיוך ואז אם היא לא מוצאת בגד שהיא אוהבת או שהשער לא מסתדר או שהיא לא מצליחה לצייר ציור שהיא רוצה וכו, היא מתחילה לבכות בכל רם עד כדי צרחות ותוך כדי בכי להגיד שזה היום הכי גרוע בחיים שלה, שהיא הילדה עם החיים הכי קשים מכל הילדים, שהיא אף פעם לא מצליחה שום דבר ועוד משפטים חזקים כאלה. היא עולה לחדר שלה ומסתגרת בבכי. אם צריך ללכת לפעילות מסוימת היא אומרת שאין לה מצב רוח , המצב יכול להמשך מספר שעות.
    כשזה קורה אני לא מתנהגת בצורה אחידה, לפעמים אני עולה לחדרה ומנסה לדבר איתה זה קורה בדר"כ כאשר היא טוענת שאני אחראית למצב, לפעמים אני מחכה עד שהבכי יפסק והיא תרד למטה או שאני עולה לקרוא לה כשצריך לצאת מהבית. אני מרגישה כאילו שביתי בגיל ההתבגרות ולא ילדה בת שש. יש לציין שכשהייתה בת שנתיים שלוש לא היו לה התקפי זעם ותמיד ידעה להביעה את רגשותיה ולדבר עליהם ואילו עכשיו בגיל שש נראה כאילו חזרה אחורה?!
    שאלתי, כיצד עלי לנהוג במקרים האלה, האם ההתנהגות בגדר הנורמלי לגילה או שיש כאן איתות אזהרה ואני צריכה לפנות לעזרה מקצועית? תודה מראש. לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שש עם מצבי רוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 עם מצבי רוח

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום לילך,
    זו לא בהכרח התנהגות נורמית לגילה. זה גם לא אומר בהכרח שחייבים לפנות לטיפול. נראה לי שהיא מרגישה צורך להיות מושלמת. אם לא הכל פיקס המשמעות היא שהכל גרוע. זה יכול להיות קשור לגיל 6 ולכניסה לבית הספר, שכבר קרתה או עומדת להיות בשנה הבאה, וייתכן שיש לילדה חשש לפני הכניסה לעולם התחרות וההישגים שאם היא לא תהיה מושלמת יהיה רע ומר. כדאי קודם כל לבדוק האם החרדה מפני הכניסה לעולם הלימודים או לחילופין הציפייה להישגים זה משהו שמשודר בבית באופן סמוי או גלוי. כמו כן ניתן לנסות לדבר איתה על כך, שבחיים לא הכל מושלם, כולם עושים טעויות, כולל אתם (אפשר להביא דוגמאות, רצוי מצחיקות), וטעויות אפשר לתקן, ואחר כך להמשיך הלאה ולהצליח בכל זאת.
    אם זה לא עוזר, והמצב ממשיך וואלי אף מחמיר, כדאי לשקול פנייה לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לילך
    17/02/2010

נראה לי כי אכן הבעיה היא הרצון לשלמות אני אנסה לעבוד איתה על זה שלא הכל חייב להיות מושלם.
    תודה - עזרת לי מאוד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-) בהצלחה.

סמדר ריינר
    17/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו